- Home
- Social
- (16.06.2021, 07:51)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Pandemia a accentuat corupţia. România este pe primul loc în topul UE la dare de mită pentru asistenţă medicală
- Pandemia de coronavirus a agravat corupţia în Uniunea Europeană, a declarat marţi Transparency International.
- Un nou sondaj realizat de Transparency International a constatat că 29% dintre rezidenţii UE au folosit prieteni sau membri ai familiei pentru a primi îngrijiri medicale în timpul pandemiei.
- Cel puţin 6% dintre oameni au plătit mită pentru a avea acces la asistenţa medicală.
- România se află pe primul loc în topul ţătilor în care se oferă mită pentru a primi asistenţă medicală corespunzătoare.
652 afișări

Pandemia a accentuat corupţia. România este pe primul loc în topul UE la dare de mită pentru asistenţă medicală
În raportul anual al Barometrului Global al Corupţiei pentru UE, responsabilul anti-mită a numit îngrijirea sănătăţii un „punct fierbinte pentru corupţie”, adăugând că aceasta s-a accentuat şi este „deosebit de îngrijorătoare în timpul pandemiei COVID-19, când cetăţenii au nevoie urgentă de asistenţă medicală şi vaccinuri”.
Transparency International, cu sediul în capitala Germaniei, Berlin, a efectuat anchete în cazul a peste 40.000 de persoane în cele 27 de state membre ale UE, în perioada octombrie - decembrie 2020, potrivit DW.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Starul porno Stormy Daniels îl ironizează pe „micuțul” Trump
-
Andrew şi Tristian Tate, puşi în libertate. Judecătorii au decis plasarea lor în arest la domiciliu
-
TRUMP A CEDAT. Va apărea în instanţă, la New York City
-
Războiul din Ucraina, anul 2, ziua 36. Zelenski promite să învingă „răul rusesc” / Ruşii au atacat la Zaporojie şi pun presiune pe Herson cu aviaţie şi artilerie / Ucraina comemorează Bucea: nu vom ierta niciodată / Putin începe recrutarea de primăvară; preferă tineri cu vârste între 18 şi 27 de ani, un total de 147.000 de persoane
Sondajul a constatat că 29% dintre rezidenţii blocului au folosit conexiuni personale, cum ar fi prieteni sau familie bine conectaţi, pentru a primi asistenţă medicală, iar 6% dintre oameni au plătit o mită directă pentru a primi îngrijiri medicale.
Cele mai multe cazuri de mită în asistenţă medicală au fost în România (22%) şi Bulgaria (19%), în timp ce rezolvarea problemelor cu ajutorul unor cunoştiţe personale a avut loc cel mai des în Republica Cehă (54%) şi Portugalia (46%).
Guvernele folosesc criza pentru „profit”
Mulţi respondenţi au crezut, de asemenea, că guvernele lor nu abordează pandemia într-un mod transparent. În Franţa, Polonia şi Spania, 60% dintre respondenţi sau mai mulţi au declarat că guvernele lor au acţionat într-un mod netransparent.
„Se pot pierde vieţi atunci când persoanele care au cunoştinţe primesc un vaccin COVID-19 sau un tratament medical înainte de cei cu nevoi mai urgente”, a avertizat raportul.
„Este crucial ca guvernele din întreaga UE să-şi dubleze eforturile pentru a asigura o redresare echitabilă de la pandemia în curs de desfăşurare", a adăugat aceasta.
Sondajul a evidenţiat Ungaria şi Polonia drept ţări care utilizează pandemia ca „scuză pentru a submina democraţia” prin impunerea de măsuri care slăbesc instituţiile democratice.


Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe