Panica de la Ţăndărei se extinde. Primar dintr-o comună vecină: Sunt multe persoane care mint, se comportă violent

Primarul oraşului Hârşova cere sprijinul Poliţiei şi al Armatei pentru că nu îi poate ţine în case pe cei care se află în autoizolare. Sunt mulţi care mint cadrele medicale, se comportă violent cu ele şi circulă nestingheriţi prin oraş, spune acesta.

10258 afișări
Imaginea articolului Panica de la Ţăndărei se extinde. Primar dintr-o comună vecină: Sunt multe persoane care mint, se comportă violent

Panica de la Ţăndărei se extinde. Primar dintr-o comună vecină: Sunt multe persoane care mint, se comportă violent

Edilul spune că în oraşul aflat la 25 de kilometri de Ţăndărei oamenii încalcă masiv măsurile impuse de Ordonanţele Militare, iar poliţia locală nu mai poate face faţă situaţiei.

„Ajutaţi forţele de ordine din oraş, întrucât nu pot face faţă numărului mare de iresponsabili!”, este apelul făcut pe Facebook de Viorel Ionescu, primarul din Hârşova.

Acesta a trimis o scrisoare deschisă către IPJ Constanţa, în care explică situaţia gravă în care se află oraşul pe care îl administrează.

Viorel Ionescu spune că situaţia a scăpat de sub control din cauza celor care nu respectă Ordonanţele Militare şi cere intervenţia Armatei:

„Având în vedere nenumăratele mesaje, însoţite de fotografii şi apeluri telefonice primite din partea cetăţenilor revoltaţi de inconştienţa unui număr mare de persoane ce refuză să respecte obligaţiile privind limitarea deplasărilor şi răspândirea Covid-19 (care încalcă autoizolarea, mint cadrele medicale, se comportă violent cu cadrele medicale, punându-le în pericol, circulă nestingheriţi prin oraş şi nu sunt verificaţi etc.), precum şi de ineficienţa în gestionarea acestor situaţii de către efectivele insuficiente ale Poliţiei Naţionale, Jandarmeriei şi Poliţiei Locale (…) solicit suplimentarea forţelor de ordine, prin intervenţia forţelor armate”, este mesajul transmis de Viorel Ionescu, primarul oraşului Hârşova.

Acesta spune că, în lipsa măsurilor luate de autorităţile statului care asigură ordinea în timpul stării de urgenţă, Hârşova, care se află la doar 25 de km distanţă de Ţăndărei, poate deveni, la rândul său, un focar de infecţie.

„Ignorarea acestor solicitări este de natură să crească riscul răspândirii noului Coronavirus în oraşul Hârşova, mai ales pe fondul numărului crescut de cazuri depistate pozitiv în localitatea Ţăndărei, ce riscă să devină un focar de infecţie, aflată la aproximativ 25 km de oraşul nostru”, a mai transmis primarul din Hârşova.

În urmă cu câteva zile, un bărbat care trebuia să se afle în autoizolare a intrat, plin de sânge, în Spitalul din Hârşova şi a scuipat şi înjurat medicii care voiau să îl ajute. După incident, 6 cadre medicale au intrat în autoizolare, ţinând cont că bărbatul ar putea fi infectat cu COVID-19.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
primar,
izolaţi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici