Papa Francisc avertizează asupra pericolelor de pe reţelele de socializare: relaţiile umane reduse la simpli algoritmi, propagandă, ură

Papa Francisc a avertizat, sâmbătă, asupra pericolului de a reduce relaţiile umane la "simpli algoritmi" şi i-a îndemnat pe parlamentari să fie vigilenţi împotriva propagandei "partizane" şi a divizării pe reţelele de socializare.

219 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc avertizează asupra pericolelor de pe reţelele de socializare: relaţiile umane reduse la simpli algoritmi, propagandă, ură

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Într-un discurs adresat participanţilor la Reţeaua Internaţională a Legislatorilor Catolici, care îşi desfăşoară conferinţa anuală în zona Romei, Francisc a remarcat că reţelele de socializare pot fi o modalitate de a-i ajuta pe oameni să realizeze că fac parte din ceva mai mare decât ei înşişi.

"Într-adevăr, acesta este scopul declarat al multor platforme de social media şi, cu siguranţă, mult bine se întâmplă prin aceste mijloace de comunicare", a spus papa Francisc, potrivit AP.

Cu toate acestea, a spus suveranul pontif, este nevoie de vigilenţă, "pentru că, din păcate, multe tendinţe dezumanizante rezultate din tehnocraţie se regăsesc pe aceste mijloace de comunicare". El a citat răspândirea deliberată de informaţii false despre oameni, ştiri false şi promovarea urii şi a divizării. Francisc a mai denunţat ceea ce a numit "propaganda partizană şi reducerea relaţiilor umane la simpli algoritmi".

Un alt pericol pe reţelele de socializare este "un fals sentiment de apartenenţă, în special în rândul tinerilor, care poate duce la izolare şi singurătate", a spus el.

Ca remediu, papa Francisc a pledat pentru o "cultură a întâlnirii autentice, care implică o chemare radicală la respect şi la ascultare reciprocă, inclusiv a celor cu care putem fi în dezacord puternic".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici