Papa Francisc s-a întâlnit cu premierul maghiar Viktor Orban: „Am vorbit despre familie şi mediu”

  • Întâlnirea faţă în faţă dintre Suveranul Pontif şi conducătorul Ungariei a durat 40 de minute.
  • „Doar fiind de partea celor mai slabi vom ieşi cu adevărat din pandemie”, îndeamnă Papa.
  • „L-am rugat pe Papa Francisc să nu lase să piară Ungaria creştină”, a scris Orban pe profilul său de Facebook, după întâlnire.
1079 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc s-a întâlnit cu premierul maghiar Viktor Orban: „Am vorbit despre familie şi mediu”

Papa Francisc s-a întâlnit cu premierul maghiar Viktor Orban: „Am vorbit despre familie şi mediu”

Papa Francisc s-a aflat în inima naţionalismului european, la Budapesta, de unde a încurajat solidaritatea în vremuri de criză internaţională şi probleme de migraţie.

Ieri dimineaţă, în Ungaria, Jorge Mario Bergoglio şi Viktor Orbán s-au întâlnit în prima zi a călătoriei papale, care a continuat cu Slovacia până miercuri.

"Întâlnirea Papei Francisc la Budapesta cu preşedintele Republicii Ungare Janos Ader, cu prim-ministrul Viktor Orban şi vicepremierul Zsolt Semjen a avut loc conform programului planificat, într-o atmosferă cordială şi s-a încheiat la ora 9.25, durând aproximativ 40 de minute în total”.

Anunţat a fost făcut de biroul de presă al Vaticanului. Printre subiectele abordate, „rolul Bisericii în ţară, angajamentul de a proteja mediul, apărarea şi promovarea familiei”.

Papa s-a văzut apoi cu comunităţile evreieşti din Ungaria: „Mă gândesc la ameninţarea antisemitismului, care există încă în Europa şi în alte părţi”.

"Doar fiind de partea celor mai slabi vom ieşi cu toţii cu adevărat din pandemie", a spus Papa Francisc, în discursul său de la Bratislava.

Pontiful a citat un poet şi pastor protestant slovac, Samo Chalupka: „Când mâna străină ne bate la uşă cu încredere sinceră: oricine este, indiferent dacă vine de aproape sau de departe, zi sau noapte, darul lui Dumnezeu va aştepta pe masa noastră”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici