Papa Francisc spune că statele UE ar trebui să împartă responsabilitatea asupra migranţilor

Papa Francisc a declarat duminică că statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să împartă responsabilitatea pentru primirea migranţilor şi să nu o lase doar în seama ţărilor în care sosesc oamenii.

215 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc spune că statele UE ar trebui să împartă responsabilitatea asupra migranţilor

El a vorbit în timp ce migraţia a declanşat noi tensiuni politice în Italia, unde a existat un conflict între guvern şi navele unor ONG-uri care încearcă să debarce migranţi.

"Uniunea Europeană trebuie să îşi asume o politică de colaborare şi de ajutor. Nu poate lăsa Cipru, Grecia, Italia şi Spania cu responsabilitatea tuturor migranţilor care ajung pe ţărmurile lor", a declarat el reporterilor în avionul care se întorcea dintr-o călătorie de patru zile în Bahrain, citat de agenţia Reuters.

"Fiecare guvern al Uniunii Europene ar trebui să se pună de acord asupra numărului de migranţi pe care îi poate primi", a spus Francisc.

"Politica de migraţie trebuie să fie agreată de toate ţările. Nu poate exista o politică fără consens", a mai spus el.

Matteo Salvini, şeful partidului anti-imigraţie din Italia, Liga, şi vicepremier în noul guvern de dreapta, i-a mulţumit papei pentru "cuvintele sale de mare înţelepciune".

"Italia nu poate fi lăsată singură şi nu poate primi pe toată lumea", a adăugat Salvini într-o declaraţie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici