Para Lorant, fost secretar adjunct în Ministerul Mediului, sub control judiciar pentru luare de mită

Procurorii anticorupţie anunţă că fostul secretar general adjunct al Ministerului Mediului şi Părdurilor, Para Lorant, a fost pus sub control judiciar, fiind acuzat că în 2010 ar fi primit bani pentru a interveni la ministru în vederea favorizării unei firme la obţinerea unui contract.

539 afișări
Imaginea articolului Para Lorant, fost secretar adjunct în Ministerul Mediului, sub control judiciar pentru luare de mită

Para Lorant, fost secretar adjunct în Ministerul Mediului, sub control judiciar pentru luare de mită

În calitate de secretar general adjunct al Ministerului Mediului şi Pădurilor, în luna august 2010, inculpatul Para Lorant a acceptat promisiunea reprezentantului unei societăţi comerciale, transmisă prin intermediar, ca, în schimbul unei sume de bani, să-şi exercite atribuţiile de serviciu rezultate din funcţia deţinută, lăsând să se înţeleagă că are o influenţă reală pe lângă ministrul mediului şi pădurilor, astfel încât societatea respectivă să fie desemnată ca executant al unor lucrări de îndiguire împotriva inundaţiilor, în judeţul Tulcea, contract în valoare de 5 milioane de lei, transmite DNA printr-un comunicat de presă.

Acesta ar fi primit, pe 3 septembrie 2010, de la reprezentantul firmei, prin intermediar, 250.000 lei, echivalentul a 5% din valoarea alocată a lucrărilor.

"În calitate de secretar general adjunct al Ministerului Mediului şi Pădurilor, inculpatul Para Lorant, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a primit de la un funcţionar aflat în subordinea sa, servicii de cazare şi masă la un hotel din Mamaia, în perioada 11 iulie – 7 august 2010, în valoare totală de 18.376 lei (achitaţi prin intermediul a două firme) precum şi servicii turistice (cazare, bilete de avion) în perioada 01-05 decembrie 2010 la Viena – Austria, în valoare totală de 4.485 lei (achitaţi printr-o firmă). Serviciile turistice au fost primite de inculpat de la subordonatul său, în schimbul alocării de fonduri băneşti pentru executarea unor lucrări al căror beneficiar era instituţia condusă de funcţionarul respectiv şi pentru ca acest funcţionar să îşi păstreze funcţia de conducere pe care o avea în instituţia subordonată Ministerului Mediului şi Pădurilor", mai arată DNA.

Din anul 2015, Para Lorant este director în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici