Parada Egalităţii s-a reluat, după doi ani, la Varşovia

  • În Polonia s-a ţinut sâmbătă cea mai mare paradă a comunităţii LGBT din Europa centrală.
  • Purtătorul de cuvânt al evenimentului s-a plâns că, de 20 de ani, au aceleaşi 12 doleanţe nerezolvate.
  • Parada s-a derulat la câteva zile după ce Parlamentul Ungariei a adoptat o lege anti-LGBT.
190 afișări
Imaginea articolului Parada Egalităţii s-a reluat, după doi ani, la Varşovia

(B) STIRILE STORY PARADA DE LA VARŞOVIA SE ÎNTOARCE

Pentru prima dată în doi ani, după pauză provocată de pandemie, cea mai mare paradă a comunităţii LGBT din Europa centrală a avut loc în Varşovia. Mii de oameni s-au alăturat Paradei Egalităţii şi au fost înveseliţi de fluturarea steagurilor curcubeu.
 
Cu toate astea, nivelul de acceptare nu este universal în Polonia, care este o naţiune catolică şi foarte conservatoare.

Purtătorul de cuvânt al Paradei Egalităţii, Rafal Wojtczak, ne-a vorbit despre asta:
"Avem 12 cereri, aceleaşi cerinţe încă de la început, de acum 20 de ani, şi niciuna dintre ele nu a fost îndeplinită. Iar cererile nu se referă doar la comunitatea LGBT. Este frustrare, tristeţe, regret, neputinţă. Mulţi dintre noi suntem dispuşi să emigram, să părăsim Polonia”.
 
Parada a venit la câteva zile după ce Parlametul Ungariei a adoptat o lege care face ilegală arătarea materialelor despre problemele LGBT, persoanelor sub 18 ani.
 
Partidul conservator de guvernământ din Ungaria a descris legea ca pe un efort de combatere a pedofiliei. Dar grupurile pentru drepturile omului îl văd ca pe un instrument cinic care va stigmatiza şi discrimina persoanele LGBT şi va împiedica tinerii să acceseze informaţii critice.
 
 
”Am devenit un astfel de ţap ispăşitor pentru multe lucruri şi, de asemenea, o anumită soluţie în războaiele interne ale politicienilor, iar acest lucru nu este rostul aici. Este bine că astăzi avem ocazia să ne întâlnim şi să strigăm că suntem subiectul discuţiei  şi nu subiect de discuţii”, afirmă Rafal Wojtczak.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici