Parc nou în Cluj-Napoca. Se întinde pe 1,2 hectare şi costă 1,5 milioane de euro

  • Un nou parc va fi finalizat până la sfârşitul anului în Cluj-Napoca, a anunţat primarului oraşului, Emil Boc.
  • Acesta va avea o suprafaţă de 1,2 hectare, iar amenajarea lui costă 1,5 milioane de euro.
2099 afișări
Imaginea articolului Parc nou în Cluj-Napoca. Se întinde pe 1,2 hectare şi costă 1,5 milioane de euro

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

Primarul spune că verificat luni stadiul lucrărilor la Parcul Observator din cartierul Zorilor, unde primăria vrea să amenajeze un spaţiu verde.

Proiectul noului parc, care se întinde pe o suprafaţă de 1,2 hectare, prevede plantarea a 188 arbori şi 244 arbuşti, precum şi instalarea unui sistem de irigaţie.

„De asemenea, prin acest proiect se amenajează un loc de joacă cu dotări moderne pentru copii, zonă de recreere pentru seniori (cu mese de şah şi fântâni arteziene), zonă de fitness, zone de promenadă şi piste pentru biciclete. Sistemul de iluminat LED prevăzut va putea fi controlat prin telegestiune, iar întreaga infrastructură tehnico-edilitară va fi amplasată în subteran”, a anunţat Boc.

Conform acestuia, 90% din suprafaţa parcului va fi verde, iar restul cuprinde alei, piste de biciclete şi alte amenajări.

Valoarea totală a proiectului, care va fi terminat în cursul acestui an, este de peste 1,5 milioane euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici