Parcare de 700 de locuri, amenajată la fosta Autogară Militari

Primăria Sectorului 6 a anunţat că va amenaja, în perioada următoare, o parcare cu aproape 700 de locuri, în zona platformei fostei Autogări Militari, proiectul urmând a fi terminat, cel mai probabil, în luna iulie.

217 afișări
Imaginea articolului Parcare de 700 de locuri, amenajată la fosta Autogară Militari

Parcare de 700 de locuri, amenajată la fosta Autogară Militari (Imagine: Adriana Neagoe/Arhiva Mediafax Foto)

Parcarea va fi destinată atât autoturismelor, cât şi autobuzelor sau microbuzelor, se arată într-un comunicat de presă de luni al Primăriei Sectorului 6 Bucureşti.

Motivaţia deciziei primăriei este faptul că zona devenise, în ultimii ani, un spaţiu insalubru, iar cetăţenii reclamau frecvent prezenţa oamenilor străzii şi a depozitelor de deşeuri. În plus, incinta fostei autogări era deteriorată, fiind improprie pentru servicii de îmbarcare sau debarcare de călători.

Suprafaţa pe care se construieşte parcarea are aproximativ 17.000 de metri pătraţi, fiind delimitată la nord de bulevardul Iuliu Maniu, la sud de proprietatea particulară SC Autogara Militari SRL, la vest de strada Valea Cascadelor, iar la est de strada Oboga.

"Această parcare va ajuta la decongestionarea traficului în una dintre cele mai aglomerate zone din Capitală. Intersecţia era mai mereu blocată din cauza numărului mare de maşini care intră în Bucureşti de pe Autostrada A1 şi a autoturismelor parcate la voia întâmplării. Sunt convins că venim în întâmpinarea multor şoferi care vor prefera să îşi lase maşinile în siguranţă în această parcare şi să se deplaseze prin Bucureşti cu metroul sau RATB-ul", a declarat primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş, citat în comunicatul de presă.

Un număr de 300 de locuri de parcare vor fi închiriate pe bază de abonament, la tarifele stabilite de municipalitate şi practicate în toată Capitala, restul de aproape 400 urmând să fie închiriate cu ora. Sumele încasate vor intra la bugetul local şi vor fi folosite pentru construcţia şi amenajarea de noi parcări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici