Parchet: Intoxicaţia cu monoxid de carbon rămâne prima ipoteză în cazul tinerilor morţi la Olteniţa

Reprezentanţii Parchetului Tribunalului Călăraşi spun că primele concluzii ale legiştilor arată că tinerii găsiţi morţi la Olteniţa s-au intoxicat cu o substanţă neprecizată, iar testele paraclinice de la INML vor stabili dacă a fost intoxicaţie cu monoxid de carbon, aceasta rămânând prima ipoteză.

451 afișări
Imaginea articolului Parchet: Intoxicaţia cu monoxid de carbon rămâne prima ipoteză în cazul tinerilor morţi la Olteniţa

Parchet: Intoxicaţia cu monoxid de carbon rămâne prima ipoteză în cazul tinerilor morţi la Olteniţa

Necropsiile realizate pe trupurile celor patru tineri găsiţi morţi într-o casă din Olteniţa arată că în proporţie de 90 la sută decesul a fost cauzat de intoxicaţia cu monoxid de carbon, în casa în care cei patru au murit fiind găsită o butelie cu robinetul în poziţia deschis.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului Tribunalului Călăraşi, care au deschis o anchetă în cazul celor patru tineri găsiţi morţi, sâmbătă, într-o casă din Olteniţa, primele concluzii ale medicilor legişti arată că decesul celor patru a fost cauzat de intoxicaţia cu o substanţă neprecizată.

Conform sursei citate, prima ipoteză este, în continuare, intoxicaţia cu monoxid de carbon.

"Urmează ca testele paraclinice să stabilească verdictul final în acest caz, şi anume dacă a fost monoxid de carbon sau o altă substanţă", au declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai Parchetului Tribunalului Călăraşi.

Aceştia au mai precizat că testele paraclinice vor fi realizate la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" din Bucureşti şi că necropsiile în cazul celorlalţi doi tineri vor fi finalizate de către legiştii din Călăraşi în cursul zilei de duminică.

Într-un comunicat de presă transmis duminică, reprezentanţii Poliţiei Judeţene Călăraşi spun că rezultatele preliminare ale necropsiile realizate în cazul uneia dintre tinerele de 17 ani şi în cazul tânărului de 20 de ani indică faptul că nu există urme de violenţă pe corpurile acestora.

"La examinarea sumară a cadavrelor nu au fost evidenţiate leziuni vizibile de violenţă. În imobil a fost găsită o butelie de aragaz, cu robinetul în poziţia deschis, care avea montat un arzător artizanal fără flacără. Cadavrele celor patru tineri au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală Călăraşi, iar în urma efectuării necropsiei, în cursul zilei de duminică, pentru două dintre cele patru persoane, respectiv R. Florentina (în vârstă de 17 ani - n.r.) şi I. Răzvan (în vârstă de 20 de ani -n.r)., medicii legişti au comunicat că nu au fost găsite semne de violenţă pe cap, gât, trunchi şi membre, iar diagnosticul prezumtiv de deces este intoxicaţie acută cu substanţă neprecizată. Concluziile raportului de necropsie vor fi înaintate după primirea rezultatelor examenelor paraclinice: toxicologic general, histopatologic, serologic", se arată în comunicatul Poliţiei Judeţene Călăraşi.

Cei patru tineri - două fete în vârstă de 17 ani, M. Elena şi R. Florentina, şi doi băieţi de 20 şi 21 de ani, I. Răzvan şi B. Adrian - au fost găsiţi decedaţi, sâmbătă după-amiază, într-o casă de pe strada Cuza Vodă din municipiul Olteniţa.

În casa în care au fost găsiţi tinerii nu există instalaţie de gaz, ci doar o butelie şi sobe cu lemne. Anchetatorii au mai găsit în casă o sticlă de whisky care era consumată pe jumătate şi mai multe sticle cu sucuri, iar în imobil era un miros greu, cel mai probabil de la gaz.

Primarul din Olteniţa, Petre Ţone, a declarat pentru MEDIAFAX că tinerii se aflau în casa părinţilor unuia dintre ei, erau singuri acasă şi pregăteau petrecerea de Revelion.

Cele două fete de 17 ani erau eleve la un liceu din oraş, iar tinerii de 20 şi 21 de ani nu aveau nicio ocupaţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici