Parchetul General ucrainean publică fotografia familiei ucise în raidurile ruseşti de la Harkov

Trei copii, de 7, 6 ani şi şapte luni, şi soţul ei au murit împreună cu femeia.

814 afișări
Imaginea articolului Parchetul General ucrainean publică fotografia familiei ucise în raidurile ruseşti de la Harkov

„În cinci minute s-a creat un râu de foc. Trebuia să scăpăm din casă, doar să scăpăm”, povesteşte Oleskandr, care ete norocos, fiindcă se numără printre cei 57 de răniţi care au supravieţuit celui mai recent atac rusesc care a lovit noaptea oraşul Harkov.

Şapte oameni, însă, nu au reuşit să scape. Printre aceştia, o familie compusă din mamă, tată şi trei copii, de 7 şi 6 ani, iar cel mai mic - de doar şapte luni. Au ars de vii, victime nevinovate ale încă unei tragedie din conflictul din Ucraina.

Guvernatorul Oleh Siniehubov şi primarul Ihor Terekhov au anunţat că Harkovul a fost lovit de drone ruseşti Shaded lansate din regiunea Belgorod, care au lovit o benzinărie, provocând o deversare de benzină şi un incendiu imens care a cuprins 15 case.

„Temperatura într-un apartament a fost atât de ridicată, încât corpul nou-născutului a fost redus la cenuşă”, a raportat şeful secţiei de poliţie, Sergi Bolvinov, care a spus că mama a murit „îmbrăţişând copiii şi apăsându-i la piept”.

„Acest terorism nu poate rămâne nepedepsit sau nu poate rămâne fără un răspuns just”, a tunat Zelenski, subliniind că „Moscova trebuie să fie responsabilă pentru fiecare viaţă pe care a distrus-o”.

Raidul de peste noapte este doar cel mai recent dintr-o serie de atacuri mortale lansate de forţele ruse asupra Harkovului, un oraş din nord-estul Ucrainei care a fost lovit zilnic de bombe, de când a fost recucerit de forţele de la Kiev, în toamna anului 2022.

În timp ce războiul se apropie cu repeziciune de pragul celui de-al treilea an, totul se desfăşoară încă pe teren. Diplomaţia nu îşi găseşte locul între poziţiile ferme ale celor două părţi implicate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici