Parchetul, sesizat de Guvern cu privire la legalitatea contractului dintre ANRM şi Sterling

Parchetul instanţei supreme verifică legalitatea contractului de exploatare şi împărţire a producţiei pentru perimetrele XIII Pelican şi XV Midia, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, în calitate de concedent şi Sterling Resources Ltd., în calitate de concesionar.

60 afișări
Imaginea articolului Parchetul, sesizat de Guvern cu privire la legalitatea contractului dintre ANRM şi Sterling

Parchetul, sesizat de Guvern cu privire la legalitatea contractului dintre ANRM şi Sterling (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Guvernul, în urma unui raport al Corpului de control, a sesizat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţei şi Justiţie cu privire la contractul de exploatare şi împărţire a producţiei pentru perimetrele XIII Pelican şi XV Midia, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, în calitate de concedent şi Sterling Resources Ltd., în calitate de concesionar.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţei şi Justiţie a confirmat, marţi, pentru MEDIAFAX, declanşarea verificărilor în cazul reclamat de Guvern.

Guvernul a finalizat ancheta în cazul Sterling şi a decis, în 27 iulie, să sesizeze Parchetul asupra raportului, care arată că înţelegerea cu firma canadiană a fost prelungită pentru a evita licitaţiile şi îi indică drept responsabili pe foştii şefi ANRM, fostul şef al SGG şi un fost secretar de stat din Finanţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici