Părinţii NU sunt obligaţi să contribuie cu bani la modernizarea bazei materiale a clasei

Părinţii nu sunt obligaţi să contribuie cu bani la întreţinerea şi modernizarea bazei materiale a clasei, Inspectoratul Şcolar al Capitalei atenţionând, luni, printr-o notă, unităţile de învăţământ preuniversitar că această contribuţie se colectează şi se administrează doar de comitetul de părinţi.

64 afișări
Imaginea articolului Părinţii NU sunt obligaţi să contribuie cu bani la modernizarea bazei materiale a clasei

Părinţii NU sunt obligaţi să contribuie cu bani la modernizarea bazei materiale a clasei (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit inspectorului general şcolar Stelian Fedorca, în nota trimisă, luni, de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) se arată că, potrivit Regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin ordin al ministrului Educaţiei, "contribuţia se colectează şi se administrează numai de către comitetul de părinţi, fără implicarea cadrelor didactice".

Totodată, ISMB precizează că neachitarea acestei contribuţii nu poate limita exercitarea de către elevi a drepturilor pe care le au. Potrivit articolului 84 din Regulament, "se interzice personalului didactic să condiţioneze evaluarea elevilor sau calitatea prestaţiei didactice la clasă de obţinerea oricărui tip de avantaje de la elevi sau de la părinţi", precizează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici