Părinţii unor elevi din Mureş au cerut izolarea unui copil pe care îl suspectau de coronavirus. Care a fost motivul

Părinţii unor elevi din Târgu-Mureş au cerut izolarea unui copil pentru că mama acestuia a revenit recent din China şi se tem că ar putea să aibă coronavirus.

1234 afișări
Imaginea articolului Părinţii unor elevi din Mureş au cerut izolarea unui copil pe care îl suspectau de coronavirus. Care a fost motivul

Părinţii unor elevi din Mureş au cerut izolarea unui copil pe care îl suspectau de coronavirus. Care a fost motivul

Părinţii unor elevi de clasa a I-a de la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” Târgu Mureş au cerut conducerii şcolii izolarea acasă a unui copil a cărui mamă a venit din China, astfel că acesta va lipsi două săptămâni de la ore.

Şeful ISJ Mureş, Claudiu Bândilă, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că părinţii se tem pentru sănătatea copiilor lor, în condiţiile în care mama elevului respectiv a fost în zona contaminată.

„Părinţii unor elevi de la Şcoala Gimnazială <George Coşbuc> Târgu Mureş au cerut conducerii şcolii izolarea la domiciliu a unui copil din clasa a I-a, de la secţia maghiară, după ce au aflat că mama acestuia se întoarce în ţară din China, Regiunea Macao, unde au fost depistate cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Părinţii s-au arătat îngrijoraţi pentru sănătatea copiilor lor şi au cerut măsuri de evitare a unei îmbolnăviri, astfel încât au cerut ca elevul să nu frecventeze şcoala timp de două săptămâni cât mama sa se va afla în carantină. Femeia a sosit, deja, acasă şi va sta izolată la domiciliu alături de copil timp de 14 zile, urmând ca acesta să recupereze, ulterior, cursurile. A fost anunţat şi Ministerul Sănătăţii despre această situaţie”, a spus Bândilă.

Potrivit acestuia, părinţii au cerut ca, la sfârşitul perioadei de izolare, atât mama cât şi copilul din clasa a I-a să prezinte rezultatele analizelor medicale efetuate după perioada de 14 zile.

DSP Mureş a transmis ISJ Mureş, Şcolii „George Coşbuc” şi Prefecturii Mureş că toţi călătorii care se întorc din China trebuie să declare la intrarea în ţară acest lucru şi să completeze un chestionar, iar DSP va monitoriza situaţia timp de 14 zile cât este perioada de autoizolare la domiciliu.

„În cazul în care apare simptomatologia unei afecţiuni respiratorii se va apela numărul de urgenţă 112”, au spus reprezentanţii DSP Mureş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici