Parlamentari, muzicieni, copii şi VIP-uri au alergat la crosul "Burta jos! "

Circa de o sută cincizeci de concurenţi, elevi, tineri, personalităţi din viaţa publică şi parlamentari, au participat, duminică, la crosul "Burta jos!" care s-a desfăşurat în jurul Palatului Parlamentului şi care a avut drept scop popularizarea ideii de mişcare şi sănătate în rândul elevilor.

150 afișări
Imaginea articolului Parlamentari, muzicieni, copii şi VIP-uri au alergat la crosul "Burta jos! "

Parlamentari, muzicieni, copii şi VIP-uri au alergat la crosul "Burta jos!" (Imagine: Mediafax Foto)

Competiţia, care s-a mai numit şi "Crosul pentru sănătate în şcoli" a avut startul în Piaţa Constituţiei, lângă Palatul Parlamentului, linia de sosire fiind în aceeaşi piaţă, spre zona Izvor.

Potrivit organizatorilor, crosul s-a desfăşurat pe o distanţă de 2,6 kilometri.

La alegarea organizată în special pentru copiii supraponderali au participat, alături de cîteva sute de copii, majoritatea normoponderali, câţiva parlamentari, printre care deputaţii Bogdan Olteanu, Cristina Pocora, Mihai Voicu, Claudiu Ţaga şi senatorii Mario Oprea, Cezar Măgureanu şi Mircea Diaconu.

Printre participanţii la cros, care au purtat veste galbene cu inscripţia "Burta jos!" s-au mai numărat compozitorul Horia Moculescu, prezentatorul Titus Munteanu, susţinuţi de pe margine de alte personalităţi ale vieţii publice - Octavian Belu, Mariana Bitang, Ilie Năstase şi Cristian Ţopescu, care a fost unul dintre organizatorii evenimentului alături de deputatul Alina Gorghiu.

Primul sosit la linia de "Finish" a fost un tânăr legitimat la CSA Steaua, Laurenţiu, care a declarat că practică atletismul de cinci ani, la categoria "fete" prima sosită fiind o altă sportivă, Marian Buzatu, care a menţionat că face înot de performanţă de 10 ani.

La categoria "politcieni", primul care a trecut linia de sosire a fost deputatul PNL Bogdan Olteanu.

Premiile acordate au constat în echipament sportiv şi au fost acordate pe patru categorii tineri/copii ("Premiul Veseliei"), femei ("Premiul pentru supleţe"), bărbaţi ("Premiul pentru performanţă"), fiind acordat şi un premiu pentru ultimul clasat ("Premiul perseverenţa"), constând, potrivit afirmaţiilor unuia dintre organizatori, într-o masă sănătoasă compusă din "multe legume, verdeţuri şi fructe".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici