Parlamentul georgian interzice prin lege utilizarea corturilor în timpul protestelor

Parlamentul Georgiei a votat un proiect de lege care interzice utilizarea de tabere de corturi în timpul protestelor publice, potrivit Reuters

79 afișări
Imaginea articolului Parlamentul georgian interzice prin lege utilizarea corturilor în timpul protestelor

Parlamentul georgian interzice prin lege utilizarea corturilor în timpul protestelor

Proiectul a fost adoptat fără emoţii.

„Proiectul de lege pregătit la iniţiativa majorităţii partidului Visul Georgian a fost adoptat cu 74 de voturi contra 22", a anunţat Interpress, referindu-se la şedinţa de joi a parlamentului.

Amplele mişcări de stradă din Georgia din urmă cu 20 de ani au reuşit să aducă la putere un guvern puternic pro-occidental. Mişcarea a fost urmată de evenimente similare în alte ţări foste sovietice care au implicat adesea protestatari care au instalat tabere de corturi în zone publice importante

Actualul guvern georgian încearcă să adere la Uniunea Europeană, dar a promovat legături strânse cu Rusia. De asemenea, a încercat să imite unele dintre acţiunile Moscovei, cum ar fi elaborarea unei legi privind „agenţii străini", la care a renunţat în urma protestelor.

Legea privind utilizarea corturilor a fost adoptată în condiţiile în care guvernanţii din Georgia se tem că un nou val de proteste ar putea izbucni în ţară. Luna trecută, serviciul de securitate a anunţat că proteste de amploare ar putea porni în cazul în care UE ar decide, la summitul de la jumătatea lunii decembrie, să nu acorde Gerogiei statutul de candidat. Asta deoarece Bruxelles-ul consideră că Georgia nu a luat măsurile necesare pentru a îndeplini condiţiile de aderare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
parlament,
lege,
corturi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici