Participanţii la protestul neautorizat din Capitală vor fi amendaţi

Participanţii la protestul din Piaţa Victoriei au fost filmaţi şi vor fi identificaţi, urmând să fie amendaţi pentru desfăşurarea de adunări publice neautorizate, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru.

56 afișări
Imaginea articolului Participanţii la protestul neautorizat din Capitală vor fi amendaţi

Participanţii la protestul neautorizat din Capitală vor fi amendaţi (Imagine: Mediafax Foto)

În jurul orei 10.00, aproximativ 40 de persoane s-au adunat în parcarea din faţa sediului Guvernului, cerând anularea ordonanţei de urgenţă prin care s-a decis triplarea taxei auto pentru maşinile second-hand. Ulterior, în zona protestului s-au adunat şi alţi nemulţumiţi.

Aceştia au spus că vor să plătească şi în continuare aceeaşi taxă pe care o plăteau înainte de aprobarea ordonanţei de Guvern, care va fi aplicată din 15 decembrie, şi că vor protesta în stradă chiar şi o săptămână dacă va fi nevoie.

Reprezentanţii Poliţiei le-au spus protestatarilor adunaţi în parcarea din Piaţa Victoriei că mitingul nu este autorizat şi că pot fi amendaţi.

În jurul orei 11.20, traficul rutier a fost oprit pe sensul dinspre bulevardul Nicolae Titulescu spre Guvern, din cauza protestatarilor, în zonă fiind staţionate aproximativ 20 de maşini în afara spaţiului de parcare, pe o bandă a drumului. După aproximativ zece minute, traficul a fost deblocat.

Protestatarii au încercat să convingă cât mai mulţi participanţi la trafic să se alăture manifestaţiei şi au reclamat faptul că foarte multe maşini ale unor şoferi din ţară care veneau în Piaţa Victoriei să protesteze au fost blocate de către poliţişti la intrările în Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Ilfov, Elena Bucur, a declarat, pentru MEDIAFAX, că aproximativ 10-20 de maşini au fost oprite în trafic, în localitatea Săftica, iar şoferii au fost identificaţi, pentru că aveau bannere cu mesaje împotriva taxei auto. Şoferii au fost lăsaţi să îşi continue drumul spre Bucureşti, a mai spus Elena Bucur.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a declarat că cei care au participatul la protestul neautorizat vor fi identificaţi pe baza înregistrărilor video şi sancţionaţi pentru desfăşurarea de adunări publice neautorizate, amenda fiind între 1.000 şi 10.000 de lei.

Zeci de persoane au venit, sâmbătă, în jurul orei 14.00, în faţa sediului Primăriei Capitalei, spunând că vor să lase o cerere pentru un miting protest pe care vor să îl organizeze marţi.

Cererea va fi analizată, luni, de Primăria Capitalei, primarul Sorin Oprescu cerând, la discuţia cu delegaţia protestatarilor, să participe la acţiune fără maşini, pentru a nu bloca circulaţia.

Citeşte şi:

Sute de şoferi protestează faţă de triplarea taxei auto (Video)

Taxa auto a fost triplată luni, odată cu publicarea în MO

Taxa auto ar putea depăşi valoarea de achiziţie, în anumite cazuri

Vezi aici cât va fi taxa auto pentru maşinile rulate (Video)

Taxa auto se va tripla şi pentru maşinile noi Euro 4 cu motoare mai mari de 2 litr

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici