Pasarela prăbuşită la Ploieşti | Veolia Energie Prahova: Asumăm responsabilitatea, chiar dacă acest obiect nu apare în lista bunurilor concesionate/ Ministrul Transporturilor: Voi cere un inventar asupra punctelor de risc

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat, miercuri, că a fost începută o anchetă in rem privind pasarela care s-a prăbuşit peste calea ferată, la Ploieşti, afirmând că va cere un inventar asupra punctelor de risc pe care cei de la calea ferată trebuie să le identifice.

3388 afișări
Imaginea articolului Pasarela prăbuşită la Ploieşti | Veolia Energie Prahova: Asumăm responsabilitatea, chiar dacă acest obiect nu apare în lista bunurilor concesionate/ Ministrul Transporturilor: Voi cere un inventar asupra punctelor de risc

Pasarela prăbuşită la Ploieşti | Veolia Energie Prahova: Asumăm responsabilitatea, chiar dacă acest obiect nu apare în lista bunurilor concesionate/ Ministrul Transporturilor: Voi cere un inventar asupra punctelor de risc

La rândul său, conducerea operatorului de termoficare, Veolia Energie Prahova, a declarat că “În calitate de concesionar al sistemului de termoficare ce alimentează oraşul Ploieşti, operăm întreaga reţea şi infrastructura aferentă acestuia. Chiar dacă acest obiect suport nu apare explicit în lista bunurilor concesionate, asumăm responsabilitatea exploatării sistemului în integralitatea sa”.

Conducerea Veolia Energie Prahova a mai precizat că întreaga reţea de termoficare face obiectul unui program anual de inspecţii şi revizii coordonat la nivelul Departamentului de Exploatare Distribuţie. Acesta se desfăşoară cu predilecţie în perioada extrasezon în cadrul programului de mentenanţă şi punctual pe timpul sezonului rece în caz de avarie.

“Incidentul nu a afectat în vreun fel integritatea reţelelor şi nici alimentarea cu energie termică a oraşului. Nu a existat vreo scurgere de agent termic, conductele funcţionează normal asigurând continuitatea furnizării serviciului public. Colaborăm îndeaproape cu autorităţile pentru identificarea cauzelor şi împrejurărilor producerii incidentului”, arată Veolia Energie Prahova.

Ministrul Transporturilor a afirmat că tratează accidentul „ca pe un noroc” pentru că nimeni nu şi-a pierdut viaţa.

„Sigur că într-o manieră preventivă ar trebui să se intervină în legătură cu toate celelalte pericole care pot plana asupra siguranţei pe cale ferată. Până acum cred că acest subiect nu a fost tratat de această manieră. Voi începe prin a cere un inventar asupra punctelor de risc, punctelor negre pe care cei de la calea ferată să le identifice în raport cu alţi deţinători de infrastructuri, dacă putem să spune infrastructură şi la acea conductă, care singur că din perspectivă preventivă ar fi fost util”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Şova, întrebat dacă ar trebui să se facă o verificare a stării în care se află pasarele.

„Acum, din fericire nu a fost un accident. Îl tratez ca pe un noroc în primul rând pentru cei ale căror vieţi ar fi fost riscate şi vom cere celor de la CFR să inventarieze şi să intre într-un contact mai direct cu deţinătorii unor astfel de infrastructuri. (...)”,a spus Şova.

Ministrul Transporturilor a precizat că după ce pagubele vor fi evaluate se vor cere despăgubiri.

„În primul rând, se vor cere despăgubiri după ce se vor evalua repede pagubele produse, costul intervenţiei pentru că a fost făcută de către cei de la CFR Intrastructură pentru a repune în circulaţie repede şi lucrul acesta s-a întâplat destul de bine. În cinci ore cred că au răspuns satisfăcător la această exigentă şi mai departe din perspectiva îndestulării publicului călător, dacă au renunţat la călătorii sau pretinde alte daune”, a spus Şova.

Şova a precizat că a fost începută o anchetă in rem.

„Din perspectivă legală există o evaluare legală care sigur este în curs. (...) Responsabilităţi legale cred că nici nu este foarte greu să fie identificate s-a deschis un dosar de urmărire penală in rem care va conduce la concluzii cu privire la responsabilităţi administrative, dar şi penale şi atunci cu siguranţă vom avea răspunsuri”, a adăugat Şova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici