Paszkany: DIICOT Cluj a executat disperat ordinul unui grup economico-politic

Finanţatorul clubului CFR Cluj, Arpad Paszkany, trimis în judecată pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi pentru şantaj, consideră că DIICOT Cluj "a executat" în ultimii ani ordinul unui "grup economico-politic" care a încercat să îl distrugă sau să îl discrediteze mediatic.

54 afișări
Imaginea articolului Paszkany: DIICOT Cluj a executat disperat ordinul unui grup economico-politic

Paszkany: DIICOT Cluj a executat disperat ordinul unui grup economico-politic (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

Într-un comunicat postat, sâmbătă, pe site-ul oficial al clubului de fotbal CFR 1907 Cluj, ca reacţie la anunţul DIICOT Cluj privind trimiterea sa în judecată, Paszkany susţine că persoanele care "au lucrat" în acest dosar "sunt în strânsă legătură prin medii de familie sau apropiaţi care se află pe statul de plată al celor care au păgubit bugetul Consiliului Judeţean Cluj".

"În ultimii doi ani şi jumătate, DIICOT Cluj a executat disperat ordinul unui grup economico-politic în încercarea de a mă distruge sau cel puţin de a mă discredita mediatic. Persoanele care «au lucrat» în acest dosar sunt în strânsă legătură prin medii de familie sau apropiaţi care se află pe statul de plată al celor care au păgubit bugetul Consiliului Judeţean Cluj, fapte care fac obiectul unui dosar instrumentat de DNA sau mai rău, persoane cercetate în legătura cu anumite infracţiuni internaţionale", a susţiut Paszkany.

Omul de afaceri clujean a spus că "cel mai regretabil" este că aceste persoane "lucrează" în numele legii, "reprezintă" statul român şi sunt foarte bine plătite din impozitele cetăţenilor.

"Deşi DIICOT Cluj a încălcat încă o dată legea, dând comunicate de presă legate de învinuirea mea, înainte să le prezinte avocaţilor mei. Mă bucur că dosarul, şi mai ales conţinutul acestuia, devine public. Ca atare, atât mass-media, cât şi oricine este interesat poate consulta conţinutul şi poate judeca faptele", a arătat Paszkany.

Potrivit acestuia, în ultimii doi ani şi jumătate au fost "hărţuiţi" prieteni ai săi, apropiaţi şi angajaţi, precum şi persoane care nici nu îl cunosc personal, "în încercarea de a le smulge câte un cuvânt sau o propoziţie, interpretabile ulterior, în susţinerea unor învinuiri fictive" la adresa sa.

"Acest dosar este ca un castel de nisip, dar nici măcar nisipul nu este real, este înlocuit cu firimituri de minciuni, interpretări tendenţioase sau presupuneri", a precizat Paszkany.

El a susţinut că în ultimii cincisprezece ani a construit în România, dar şi în alte ţări, clădiri reprezentative, a ridicat un stadion, a asigurat sute de locuri de muncă, a creat un club de fotbal de succes, a ajutat mulţi oameni cu probleme de sănătate sau de natură socială.

De asemenea, el a subliniat că a investit sute de milioane de euro şi dolari în România, nu primind bani publici, ci plătind zeci de milioane impozite şi taxe.

"Pentru marea majoritate a populaţiei, aceste realizări generează sentimente de bucurie, satisfacţie şi recunoştinţă, iar pentru alţii, puţini, dar înverşunaţi şi periculoşi – sentimente de invidie, ură şi frustrare din cauza propriilor incompetenţe. Nici măcar aceştia din urmă nu pot nega realizările mele, dar încearcă să distrugă imaginea mea publică", a afirmat Paszkany.

Omul de afaceri susţine, de asemenea, că nu a fost interesat niciodată să aibă în proprietate sau să exercite controlul asupra vreunui instrument de presă şi că dacă ar fi dorit acest lucru ar fi putut să înfiinţeze un post de televiziune care să îi reprezinte interesele, cu costurile infime în comparaţie cu cele ale construirii unui stadion sau susţinerea unui club de fotbal.

"Închei prin a menţiona faptul că, deşi nu sunt om politic şi nici nu îmi doresc vreo funcţie politică în viitor, consider că momentul ales de cei care se află în spatele învinuirii mele nu este întâmplător, dar şi în condiţiile acestea am încredere în justiţia din România", a conchis Paszkany.

Omul de afaceri Arpad Paszkany a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Cluj, fiind acuzat că în perioada 2004 - 2006 a susţinut un grup infracţional organizat condus de Liviu Man, prin finanţarea, sub diverse forme, a publicaţiilor trustului Gazeta, pe care le-ar fi folosit în interes personal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici