Patriarhul Daniel, mesaj de Paşte: Aceste vremuri ne arată cât de fragilă este viaţa omului

  • Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a trimis un mesaj creştinilor înainte de Paşte.
  • Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a vorbit despre solidaritatea umană şi apropierea de Dumnezeu.
316 afișări
Imaginea articolului Patriarhul Daniel, mesaj de Paşte: Aceste vremuri ne arată cât de fragilă este viaţa omului

Patriarhul Daniel, mesaj de Paşte: Aceste vremuri ne arată cât de fragilă este viaţa omului

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a trimis un mesaj creştinilor înainte de Paşte. Daniel a vorbit despre solidaritatea umană şi apropierea de Dumnezeu într-o perioadă extrem de dificilă pentru sănătatea şi valoarea vieţii.

În mesajul său, patriarhul Daniel a vorbit despre încercările prin care trec oamenii în perioada pandemiei şi a făcut apel la solidaritate.

„Traversăm o perioadă extrem de dificilă privind sănătatea şi valoarea vieţii, când numeroşi oameni sunt încercaţi de noua epidemie, care s-a extins la nivel global. În această perioadă este mare nevoie de rugăciune şi de ajutorare frăţească, de apropiere de Dumnezeu şi de solidaritate practică între oameni. Aceste vremuri ne arată cât de fragilă este viaţa omului pe pământ şi cât de mare nevoie este de a păstra permanent legătura cu Dumnezeu, Izvorul vieţii pământeşti şi al vieţii cereşti veşnice. Această perioadă de criză medicală poate fi transformată într-o perioadă de întărire în credinţă, mai ales prin rugăciune şi prin sporire a iubirii noastre faţă de oamenii aflaţi în suferinţă. Totodată, criza medicală sau pandemia ne cheamă să preţuim viaţa şi sănătatea noastră, precum şi viaţa şi sănătatea semenilor noştri, ca fiind daruri primite de la Dumnezeu, pe care însă trebuie să le protejăm cu multă responsabilitate spirituală şi sanitară”, a spus Patriarhul BOR.

Patriarhul Daniel le-a reamintit credincioşilor că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2021 ca An omagial al pastoraţiei românilor din afara României şi An comemorativ al celor adormiţi în Domnul – valoarea liturgică şi culturală a cimitirelor.

La finalul mesajului, patriarhul Daniel le-a urat credincioşilor să aibă parte de sărbători fericite. „Dorim ca Sfintele Sărbători de Paşti să aducă tuturor românilor multă sănătate şi pace, bucurie şi speranţă! Cu iubire părintească, vă adresăm tuturor salutul pascal: Hristos a înviat! Adevărat a înviat!”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici