Patronii HoReCa, ameninţaţi de noi pierderi. DSP Bucureşti a cerut închiderea restaurantelor în Capitală

  • Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a cerut închiderea restaurantelor în Capitală
  • Cazurile infectării cu Covid ar fi trecut de 1,5 la mia de locuitori
  • Patronii se aşteaptă la noi pierderi
642 afișări
Imaginea articolului Patronii HoReCa, ameninţaţi de noi pierderi. DSP Bucureşti a cerut închiderea restaurantelor în Capitală

Sursa foto: Mediafaxfoto

Închiderea restaurantelor şi cafenelelor în perioada rece înseamnă de-a dreptul, coşmarul antreprenorilor HoReCa. Dacă până acum se puteau baza pe terase, acum vor trebui să închidă de tot dacă membrii Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă vor respecta recomandările făcute de DSP.

Deşi nu ştim exact câţi oameni sunt în Capitală, cazurile de infectaţi cu Covid ar fi depăşit limita de 1,5 la mia de locuitori. Antreprenorul din industria HoReCa, Radu Zuz se aşteaptă să fie nevoit să trimită din nou angajaţii acasă, în şomaj sis ă se confrunte cu pierderi ca la începutul anului. 

Restaurantele au avut pierderi de 70% din cifra de afaceri faţă de anul trecut. 

RADU ZUZ  - antreprenor în industria HoReCa: Lucrurile devin din ce în ce mai dificile şi este îngrijorător. Ce mă îngrijorează cel mai mult nu este neapărat impunerea unei noi restricţii, ci perioada pe care aceasta se închide. Un restaurant are câteva costuri esenţiale. Costurile cu stocul, costurile cu personalul şi costurile cu chiriile în cazul nostru. Când industria s-a oprit, aceste stocuri, având perisabilitate, vor expira şi vor fi bani aruncaţi pe geam. Statul îţi oferă aceste beneficia doar ulterior plăţilor salariale. Iniţial poţi să suporţi aceste cheltuieli, într-o situaţie în care nu mai încasezi de 10-20 de zile este foarte greu să mai găseşti bani. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici