Patru cehi, căutaţi de salvamontişti pe Transfăgărăşan. Cetăţenii străini nu aveau echipament adecvat de urcat pe munte

  • Patru cetăţeni cehi, dintre care unul cu un traumatism la picior, au fost căutaţi de salvamontiştii din Argeş, ajutaţi de colegii lor din Sibiu
  • Turiştii străini nu aveau echipament adecvat de urcat pe munte
  • Aceştia au fost localizaţi de echipele de salvatori montani şi primesc îngrijiri medicale
563 afișări
Imaginea articolului Patru cehi, căutaţi de salvamontişti pe Transfăgărăşan. Cetăţenii străini nu aveau echipament adecvat de urcat pe munte

FOTO: Salvamont Argeş

„Acţiune în derulare, apel 112 referitor la trei cetăţeni cehi rătăciţi sub Trei Paşi de Moarte, pe versantul nordic, unul dintre ei având un traumatism de membru inferior”, anunţă Salvamont Argeş.

Potrivit sursei citate, patrula Salvamont Argeş acţionează la Cota 2000 Transfăgărăşan, împreuna cu colegii de la Salvamont Sibiu.

Una dintre victime, în vârstă de 29 ani, a alunecat pe o porţiune de zăpadă şi s-a tăiat la gambă într-o piatră. Pacientul este în stare stabilă, a primit îngrijiri medicale la faţa locului. Echipa de salvamontişti a coordonat coborârea de pe Transfăgărăşan a turiştilor în siguranţă.

Toţi cei patru cetăţeni cehi aveau echipament de vară fapt ce a dus la alunecarea pe zăpadă. Au fost transportaţi spre Bâlea Lac de unde au fost preluaţi pentru a fi trimişi la Sibiu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici