Patru clinici din Spania, dotate cu maşinării pentru aruncarea fetuşilor la canalizare

Poliţia investighează cazul a patru clinici din Barcelona, vizitate frecvent de femei din Marea Britanie care voiau să facă avort, ofiţerii descoperind în aceste instituţii maşinării folosite pentru a distruge fetuşii şi a-i arunca în canalizare.

3 afișări
Imaginea articolului Patru clinici din Spania, dotate cu maşinării pentru aruncarea fetuşilor la canalizare

Patru clinici din Spania, dotate cu maşinării pentru aruncarea fetuşilor la canalizare

Membri ai acestor clinici ajutau femeile însărcinate în opt luni să avorteze. Poliţia l-a arestat pe Carlos MorÍn, directorul peruvian al clinicilor, soţia sa şi alţi patru colegi după ce organizaţia creştină, e-Cristians, a dat în judecată clinicile, The Times. MorÍn a refuzat să răspundă întrebărilor poliţiei.

Pentru că făceau foarte mult zgomot, maşinăriile care erau legate la sistemul public de canalizare, erau pornite doar la primele ore ale dimineţii pentru a nu atrage atenţia asupra instalării lor ilegale, potrivit unor surse din poliţie.

Ofiţerii au testat în această săptămână maşinăriile şi au preluat probe ADN care ar putea da indicii despre clienţii din trecut ai clinicii.

Legislaţia spaniolă prevede ca avorturile să fie făcute doar în cazul violurilor, dacă există riscuri ca mama să sufere din punct de vedere fizic şi psihic sau în cazul în care fetusul are malformaţii severe şi atunci în primele 22 de săptămâni de sarcină.

În urmă cu trei ani membrii British Pregnancy Advisory Service (BPAS), serviciu finanţat din bani publici, recomandau femeilor însărcinate - în mai mult de 24 de săptămâni, (termenul maxim în care o femeie însărcinată poate să avorteze) - clinici pentru avort în Spania, între care şi clinia Ginemedex, unde au fost găsite maşinăriile.

În acea perioadă, Ann Furedi, directorul executiv al BPAS, a spus, în apărarea politicii instituţiei că ar fi "din punct de vedere moral reprehensibil" să nu ajute aceste femei să aibă parte de tratament.

Anul trecut, un documentar pentru televiziunea daneză, îl înfăţişa pe medicul MorÍn în timp ce ajuta o femeie însărcinată în şapte luni să avorteze.

"Băgăm o substanţă în inima copilului care îi cauzează instant moartea", a explicat acesta, precizând că această procedură costă 4.000 de euro.

Există o creştere constantă a numărului de avorturi făcute în Spania de când această practică a fost parţial legalizată în 1985. În jur de 90.000 de avorturi sunt făcute anual, mulţi experţi bănuind că nu toate sunt legale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici