Patru români au murit în accidentul de autocar din Veneţia

Patru români se numără printre victimele accidentului de autocar de marţi din Veneţia, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe.

2801 afișări
Imaginea articolului Patru români au murit în accidentul de autocar din Veneţia

Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

Potrivit MAE, Ambasada României la Roma şi Consulatul General al României la Trieste s-au autosesizat, în urma informaţiilor din presă referitoare la accidentul produs marţi, în localitatea Mestre, Italia, în urma căruia mai multe persoane şi-au pierdut viaţa şi altele au fost rănite, şi au solicitat autorităţilor locale, în regim de urgenţă, informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate.

O echipă consulară mobilă din cadrul Consulatul General al României la Trieste s-a deplasat la faţa locului pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la identitatea tuturor persoanelor afectate.

„Urmare a demersurilor întreprinse, permanent, în cursul nopţii de 3 spre 4 octombrie 2023, cât şi pe parcursul zilei de astăzi de către Ambasada României la Roma şi Consulatul General al României la Trieste, MAE precizează faptul că printre victimele accidentului rutier se află şi patru cetăţeni români. MAE subliniază că procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanţele producerii accidentului şi gravitatea acestuia”, se arată în comunicatul ministerului.

MAE anunţă că echipa consulară mobilă s-a deplasat şi la unitatea medicală unde au fost transportate trupurile neînsufleţite pentru a intra în legătură cu membrii de familie, în vederea acordării asistenţei consulare specifice în astfel de situaţii.

Ambasada României la Roma şi Consulatul General al României la Trieste continuă dialogul cu autorităţile locale şi vor acorda întregul sprijin, în limita competenţelor, în vederea repatrierii trupurilor neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici