Patru tineri rătăciţi în Parâng, căutaţi de echipele de salvare montană

Salvamontiştii şi jandarmii montani din Parâng caută, vineri seară, patru tineri care au anunţat că s-au rătăcit pe munte şi nu au ştiut să se mai întoarcă la cabană.

122 afișări

Potrivit purtătorului de cuvânt la Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara, Nicolae Răducu, cei patru tineri s-au rătăcit pe munte şi au cerut ajutorul unei persoane apropiate, care a sunat la 112 pentru a cere sprijin.

"În baza informaţiilor date de persoana care a sunat la 112 şi a descrierilor făcute am reuşit să identificăm zona în care s-ar afla cei patru tineri, iar echipele noastre au plecat în căutarea lor”, a spus Nicolae Răducu.

Jandarmii montani spun că la această oră cei patru tineri se află la o altitudine ce circa 2.000 de metri şi că au fost îndrumaţi să rămână pe loc pentru a evita să se rătăcească sau să cadă în vreo prăpastie. Alături de jandarmii montani în căutarea tinerilor au plecat şi salvamontiştii din Parâng.

Şeful Salvamont Parâng, Dumitru Bârlida, spune că tinerii s-ar afla într-o zonă situată între Parângul Mic şi Vârful Cârja.

În Parâng este viscol, iar zăpada are peste un metru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici