Patru traficanţi de ţigări, trimişi în judecată. Prejudiciul cauzat de gruparea acestora - 1 milion euro

Patru persoane care făceau parte dintr-o grupare organizată transfrontalieră, constituită din români, italieni şi ucraineni şi specializată în contrabanda cu ţigări au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT, prejudiciul cauzat de această grupare fiind de aproximativ un milion de euro.

149 afișări
Imaginea articolului Patru traficanţi de ţigări, trimişi în judecată. Prejudiciul cauzat de gruparea acestora - 1 milion euro

Patru traficanţi de ţigări, trimişi în judecată. Prejudiciul cauzat de gruparea acestora - 1 milion euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat de sâmbătă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a patru persoane din Satu Mare, urmare a destructurării unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din cetăţeni români, italieni şi ucraineni şi specializat în contrabanda cu tutun.

Conform sursei citate, Ioan Pop (45 de ani), Adolf Janos Komaromi (32 de ani), Dorin Sentianoşi (41 de ani) şi Petru Constantin Borz (39 de ani) au constituit un grup infracţional organizat specializat în introducerea pe teritoriul României şi comercializarea ilegală de ţigări din Ucraina.

DIICOT precizează că inculpaţii au introdus în ţară, ascunse în diverse mijloace de transport, cantităţi considerabile de ţigări pentru a fi comercializate pe teritoriul unor state din Uniunea Europeană. Astfel, în 9 aprilie 2010, urmare a acţiunii procurorilor DIICOT, a fost descoperită şi ridicată cantitatea de 115.000 de pachete de ţigări.

Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este de aproximativ 1.000.000 de euro.

Sursa citată mai menţionează că Ioan Pop, Petru Constantin Borz şi Dorin Sentianoşi au fost cercetaţi şi de către autorităţile judiciare austriece pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi furturi de utilaje de construcţii în valoare de 960.000 de euro. Procurorii DIICOT au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri ale inculpaţilor, în valoare de aproximativ 1.500.000 de lei.

Cazul a fost trimis pentru soluţionare Tribunalului Bihor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici