Patru vagoane scoase din uz au ars în staţia CFR Simeria

Patru vagoane care au fost scoase din uz şi propuse spre casare ardeau, luni seară, în staţia CFR Simeria, unde fuseseră garate pe o linie nefolosită, pe care se află alte opt vagoane neafectate încă de incendiu. Potrivit şefului de la Poliţia Transporturi Hunedoara, Vasile Hriţac, echipele de anchetatori continuă cercetările pentru a stabili cauzele şi împrejurările în care s-a petrecut incidentiul de luni seară.

173 afișări
Imaginea articolului Patru vagoane scoase din uz au ars în staţia CFR Simeria

Patru vagoane scoase din uz au ars în staţia CFR Simeria (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Linia pe care sunt garate vagoanele care au ars se află la circa patru sute de metri de Gara Simeria.

Potrivit şefului Poliţiei Transporturi Feroviare Hunedoara, Vasile Hriţac, cauzele incendiului nu sunt deocamdată cunoscute.

"Incendiul a izbucnit iniţial la două dintre vagoane şi, până s-a reuşit scoaterea liniei de sub tensiune, s-a extins la alte două", a spus Vasile Hriţac.

Mai multe echipaje de pompieri din judeţul Hunedoara au reuşit, după aproximativ trei ore de acţiune, să stingă incendiul izbucnit la două vagoane scoase din uz, propuse spre casare şi garate pe o linie nefuncţională din Gara Simeria.

Şeful Poliţiei Transporturi Hunedoara, Vasile Hriţac, a declarat corespondentului MEDIAFAX că incendiul izbucnit la două dintre vagoane, care iniţial se extinsese la alte două, a afectat, până la sfârşitul acţiunii, încă patru vagoane.

"În total, au fost cuprinse de flăcări opt vagoane, şase au fost arse în totalitate, unul în proportie de 90 la sută, iar cel de-al optulea în proportie de 15 la sută", a spus Hriţac.

Potrivit sursei citate, cercetările continuă pentru a putea fi stabilite cauzele şi iîmprejurările în care au ars vagoanele.

Linia pe care erau garate vagoanele ce au ars în incendiu se afla la circa patru sute de metri de Gara Simeria. Conform lui Hriţac, 12 vagoane scoase din uz şi propuse spre casare se aflau garate pe linia respectivă, situată sub un pasaj auto.

Potrivit şefului Poliţiei Transporturi Feroviare Hunedoara, Vasile Hriţac, cauzele incendiului nu sunt deocamdată cunoscute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici