Pavilionul României la Shanghai a primit, în 4 luni, 2,9 milioane de vizitatori

Pavilionul României la EXPO 2010 Shanghai marchează, miercuri, patru luni de la deschiderea oficială, anunţă MAE, precizând că în această perioadă a fost primită vizita a peste 2,9 milioane de persoane şi 130 de delegaţii oficiale.

17 afișări
Imaginea articolului Pavilionul României la Shanghai a primit, în 4 luni, 2,9 milioane de vizitatori

Pavilionul României la Shanghai a primit, în 4 luni, 2,9 milioane de vizitatori (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al MAE, momentul de maximă vizibilitate a României la EXPO 2010 a avut loc la 29 iulie, când a fost sărbătorită Ziua Naţională la Expoziţia Mondială, în prezenţa ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea şi a unor membrii ai Parlamentului României şi Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

În ultima lună, cea mai importantă vizită a unei delegaţii străine la Pavilionul României a fost cea a Înaltului reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate şi vice-preşedinte al Comisiei Europene, Catherine Ashton, care a vizitat Greenpolis la 29 august, declarându-se impresionată de programul cultural al pavilionului românesc, mai precizează MAE.

Ministerul de Externe mai spune că vizitatorii pavilionului sunt interesaţi de cultura, istoria, dansul, muzica şi arta culinară românească, cozile zilnice de la intrarea în spaţiile Pavilionului României fiind o dovadă a interesului vizitatorilor Expoziţiei mondiale de la Shanghai pentru România.

Pavilionul României la Expo Shanghai 2010 a oferit vizitatorilor aproximativ 2.400 de reprezentaţii artistice live, care au constat în spectacole de dans şi concerte zilnice de muzică populară şi clasică din repertoriu românesc şi internaţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici