Pedeapsa cu moartea revine în Europa / Preşedintele Serbiei cere pedeapsa maximă pentru cei care ucid copii / UE nu este de acord cu măsura, socotind-o ca fiind o represiune inumană şi degradantă

Obiectivul lui Aleksandar Vucic este de a pedepsi cele mai odioase crime.

2404 afișări
Imaginea articolului Pedeapsa cu moartea revine în Europa / Preşedintele Serbiei cere pedeapsa maximă pentru cei care ucid copii / UE nu este de acord cu măsura, socotind-o ca fiind o represiune inumană şi degradantă

Aleksandar Vucic, dând mâna cu Vladimir Putin

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a spus că va propune noului guvern introducerea pedepsei cu moartea pentru cei responsabili de crime odioase.

La crime odioase a încadrat uciderea recentă a micuţei Danka, în vârstă de doar doi ani, sau masacrul de anul trecut de la o şcoală din Belgrad.

Într-un interviu televizat, preşedintele a spus că el consideră că nici măcar o pedeapsă de 40 de ani cu închisoarea nu este suficientă pentru a pedepsi cum se cuvine o crimă precum uciderea unei fetiţe de doi ani, un caz care a stârnit emoţie şi indignare în toată ţara. 

În mai puţin de o lună va fi prima comemorare a masacrului din şcoala din Belgrad, unde, pe 3 mai, un băiat de 13 ani, trăgând cu arma tatălui său, a ucis 9 elevi de vârsta lui şi un agent de securitate, rănind numeroşi alti oameni.

Pedeapsa cu moartea a fost abolită în Europa. Pe continentul nostru, Belarus este singura ţară care încă aplică pedeapsa cu moartea.

Cu ocazia Zilei Europene şi Mondiale împotriva Pedepsei cu Moartea, Uniunea Europeană (UE) şi Consiliul Europei şi-au reafirmat opoziţia fără echivoc faţă de pedeapsa cu moartea, inclusiv faţă de o eventuală reintroducere a acesteia, în toate cazurile şi în orice circumstanţe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici