Pelerinajul la Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, a început

Pelerinajul la Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, a început sâmbătă dimineaţă când raclele cu cinstitele moaşte au fost scoase spre închinare, anunţă basilica.ro.

584 afișări
Imaginea articolului Pelerinajul la Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, a început

Pelerinii se pot închina în baldachinul din curtea Catedralei Patriarhale la cinstitele moaşte ale Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi ale Sfântului Ierarh Nectarie.

Episcopul vicar patriarhal Paisie Sinaitul a condus procesiunea, la finalul căreia a spus că „la sărbătoarea sfinţilor, cinstitele moaşte sunt scoase în procesiune pentru ca mai uşor credincioşii să se poată închina şi să le cinstească”.

Procesiunea „Calea Sfinţilor” va avea loc marţi de la ora 12:00 când vor fi aduse Icoana Maicii Domnului „Panaghia Soumela” şi Mâna dreaptă a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici