Penescu, Făcăleaţă şi Constantin au părăsit penitenciarul

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor Gheorghe Constantin şi fostul director al PIC Piteşti, Liviu Făcăleaţă, judecaţi pentru fapte de corupţie, au părăsit, vineri, în jurul orei 21.15, Penitenciarul Mărgineni, Penescu spunând că "s-a făcut dreptate".

114 afișări
Imaginea articolului Penescu, Făcăleaţă şi Constantin au părăsit penitenciarul

Cornel Penescu şi Gheorghe Constantin vor fi puşi în libertate (Imagine: Costi Tudor/Mediafax Foto)

La ieşirea din închisoare, unde a fost aşteptat de către fratele şi fiul său, Ilie şi, respectiv, Andrei Penescu, patronul FC Argeş a spus: "Astăzi s-a făcut dreptate!".

Întrebat unde va merge, Penescu a declarat că se duce acasă, evitând să spună care îi vor fi priorităţile pentru perioada următoare, repetând doar ceea ce a spus la început, şi anume că prin decizia de vineri a magistraţilor "s-a făcut dreptate".

La rândul său, fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor Gheorghe Constantin a declarat că decizia de vineri a magistraţilor de judecare în libertate a celor trei a fost "justă", chiar dacă "a venit cu întârziere, e adevărat, însă fără discuţie instanţa trebuie lăsată să-şi facă datoria".

"Că nouă nu ne convine, asta e cu totul altceva", a afirmat Constantin, adăugând că urmează să se prezinte în faţa instanţei şi să se apere.

"Vrem să se demonstreze că acele presupuse fapte pe care ni le-au pus în dosar.... Dar mă opresc aici! Lăsaţi-i să-şi facă datoria, fiindcă aşa cum au profitat de anumite comentarii făcute la momentele respective şi interpretate cum au fost interpretate, la fel se poate interpreta şi asta şi nu am nevoie de... Deci am rezevele acestea pentru că e mai bine aşa"", a afirmat Gheorghe Constantin.

Întrebat dacă decizia de vineri a Cruţii de Apel Ploieşti reprezintă un pas înainte al justiţiei, Constantin a răspuns că este "fără discuţie este un pas înainte".

Referitor la cele zece luni petrecute în închisoare, Gheorghe Constantin a spus că nu poate comenta mai mult, dar că a fost "foarte foarte greu" pentru el.

"Înţelegeţi-mă bine că nu pot comenta mai mult. A fost foarte foarte greu pentru mine, şocul a fost foarte puternic Nu credeam că o să ajung în postura aceasta, dar acum sunt în situaţia asta... ", a spus Constantin.

La întrebarea ziariştilor cum se simte, având în vedere că a fost bolnav, Gheorghe Constantin a spus că acum este "mai bine".

La ieşirea din penitenciar, Liviu Făcăleaţă nu a făcut nicio declaraţie.

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, fostul director al societăţii PIC din Piteşti Liviu Făcăleaţă şi fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor Gheorghe Constantin, judecaţi pentru fapte de corupţie, au fost puşi în libertate, vineri seară, după ce magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au decis înlocuirea măsurii arestării preventive în cazul lor cu obligaţia de a nu părăsi ţara.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Ploieşti, judecător Simona Buzoianu, magistraţii au judecat recursul formulat de avocaţii celor trei inculpaţi la măsura arestării preventive dispusă de Tribunalul Prahova în urmă cu o săptămână şi au decis înlocuirea acesteia cu obligaţia celor trei inculpaţi de a nu părăsi teritoriul României.

Cornel Penescu, Liviu Făcăleaţă şi Gheorghe Constantin se află în arest preventiv din 13 aprilie 2009.

Fostul şef al Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Piteşti,Cristian Libertatu, care a fost şi el arestat preventiv pentru luare de mită în acelaşi dosar, a ieşit din penitenciar în 30 iulie 2009, după ce Curtea de Apel Piteşti a admis cercetarea lui în stare de libertate.

Alţi zece inculpaţi din acelaşi dosar, respectiv directorul pentru relaţii internaţionale al Federaţiei Române de Fotbal, Florin Prunea, observatorul federal Marcel Lică şi arbitrii Sorin Corpodean, Marcel Savaniu, Aurelian Bogaciu, Cristian Lucian Dan şi Sorin Caia, administratorul FC Argeş, Gheorghiţă Pieca, fostul preşedinte al formaţiei piteştene, Cristian Mincă, şi Daniela Cârstina, director în cazul societăţii PIC, acuzaţi şi ei de fapte de corupţie, au fost trimişi în judecată în stare de libertate în acelaşi dosar.

Potrivit acuzaţiilor de la dosar, în perioada 2006 - aprilie 2009, inculpaţii Penescu Gheorghe Cornel, Făcăleaţă Liviu Ilie, Mincă Cristian, Pieca Gheorghiţă şi Gheorghe Constantin au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, care a acţionat în mod coordonat în scopul comiterii mai multor infracţiuni grave de corupţie prin care să obţină beneficii financiare sau materiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici