Pensionarii beneficiază de reducere la încălzire în noiembrie şi decembrie

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a declarat, vineri, că pensionarii vor beneficia de ajutorul de încălzire în noiembrie şi decembrie pe baza declaraţiei de venit din octombrie, deci fără să se ia în calcul majorarea pensiilor din noiembrie, cuantumul fiind modificat în ianuarie de la 500 la 615 lei.

1 afișare
Imaginea articolului Pensionarii beneficiază de reducere la încălzire în noiembrie şi decembrie

Pensionarii beneficiază de reducere la încălzire în noiembrie şi decembrie

Pensionarii nu vor fi afectaţi în ceea ce priveşte ajutorul pentru încălzire în acest an, odată cu majorarea punctului de pensie cu 30 la sută, de la 1 noiembrie, a precizat ministrul Muncii, într-o conferinţă de presă.

"Am făcut o analiză dacă nu cumva ce dăm prin majorarea pensiilor luăm cu două mâini cu ocazia ajutorului de încălzire. Noi am dezvoltat în problema ajutorului de încălzire o abordare în trepte, adică prima etapă a iernii va fi împărţirea pe perioada noiembrie - decembrie 2007. Pentru această perioadă vom menţine actualele limite de venituri până la care se acordă compensaţia procentuală a contravalorii consumului la energia termică furnizată în sistem centralizat: gaze naturale, lemne, cărbuni şi combustibil petrolier. Vom creşte cuantumul ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale cu 10,7 la sută conform creşterii de preţ prognozate de ANRE, deci vom menţine actualele limite până în decembrie (pe noiembrie şi decembrie), pentru că nu sunt modificări spectaculoase în veniturile pe care le avem în vedere. Vom corecta cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbune, combustibil petrolier cu 5,35 la sută, care reprezintă indicele de creştere a preţurilor prognozat pentru 2007 de 4,3 la sută şi un sfert din indicele de creştere a preţurilor prognozat pentru anul 2008, respectiv 1,05 la sută, conform datelor Comisiei Naţionale de Prognoză", a explicat Păcuraru.

Pentru perioada ianuarie - martie 2008, reprezentanţii Guvernului vor corecta limitele de venituri medii nete lunare pe membru de familie cu 21,8 la sută, reprezentând indicele de creştere a veniturilor salariale prognozat pentru 2007 de 18,5 la sută şi un sfert din indicele de creştere a veniturilor salariale prognozat pentru 2008, respectiv 3,3 la sută.

Limita maximă a veniturilor care vor fi luate în calcul va fi de 615 lei, faţă de 500 de lei cât este în prezent, a mai arătat Păcuraru.

Plafonul până la care familiile şi persoanele cu venituri reduse pot beneficia de ajutor financiar pentru încălzirea locuinţei va fi majorat, de la 1 ianuarie 2008, de la 500 de lei la 615 lei, a anunţat, joi, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Guvernul a ţinut seama, în stabilirea noilor valori, de evoluţia prognozată a veniturilor populaţiei, determinată de majorarea pensiilor, precum şi de majorarea preţurilor la gaze naturale, lemne, cărbuni, combustibili petrolieri.

Pe toată perioada sezonului rece se păstrează gradul de compensare procentuală a contravalorii consumului, stabilit potrivit OUG nr. 57/2006.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici