Pensionarii militari din MApN şi MIRA vor putea primi pensiile în conturile BCR

Pensionarii militari care au activat în Ministerul Apărării Naţionale (MApN) şi în Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) îşi vor putea primi pensiile în conturile deschise la Banca Comercială Română (BCR), a anunţat, miercuri, instituţia de credit.

1326 afișări
Imaginea articolului Pensionarii militari din MApN şi MIRA vor putea primi pensiile în conturile BCR

Pensionarii MApN şi MIRA vor putea primi pensiile în conturile BCR (Imagine: Mediafax Foto)

BCR a semnat recent un contract cadru cu Direcţia Financiar Contabilă din cadrul MApN şi cu Casa de Pensii a MIRA pentru virarea lunară a pensiilor a militarilor care au lucrat în subordinea celor două ministere.

Conturile curente pot avea ataşat un card de debit.

"BCR oferă acum şi pensionarilor militari o alternativă simplă, rapidă şi comodă de a-şi încasa drepturile de pensii. Este suficient ca pensionarul să facă un singur drum la bancă, ocazie cu care solicită deschiderea unui cont curent şi completează o simplă cerere privind virarea drepturilor de pensii în contul curent", a declarat, într-un comunicat, Sorin Mititelu, director executiv al Direcţiei Dezvoltare Afaceri şi Produse Retail din cadrul instituţiei de credit.

Dacă pensionarii militari au deja carduri sau conturi curente deschise la BCR, virarea pensiei se poate face în aceste conturi. Primul virament al pensiilor în conturi de card sau conturi curente pentru pensionarii care vor opta pentru această modalitate de plată va fi efectuat în luna noiembrie a acestui an.

BCR, membră a grupului Erste Bank, are active de peste 17,5 miliarde de euro. Instituţia de credit deţine o reţea de peste 1.600 de bancomate şi circa 14.000 de terminale electronice operaţionale la comercianţi pentru plata cu card.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici