Percheziţii DIICOT la o firmă producătoare de dulciuri. Prejudiciul: 50 de milioane lei/ 45 de persoane vor fi conduse la audieri. Administratori la firmele vizate de percheziţii erau persoane cu situaţie materială precară

DIICOT Ploieşti face, miercuri, 23 de percheziţii într-un dosar în care este vizată o societate producătoare de dulciuri, infracţiunile vizate fiind de evaziune fiscală şi spălare de bani. Percheziţii sunt şi la domiciliul patronului firmei, omul de afaceri Ady Hirsch, potrivit unor surse judiciare.

1985 afișări
Imaginea articolului Percheziţii DIICOT la o firmă producătoare de dulciuri. Prejudiciul: 50 de milioane lei/ 45 de persoane vor fi conduse la audieri. Administratori la firmele vizate de percheziţii erau persoane cu situaţie materială precară

Percheziţii DIICOT la o firmă producătoare de dulciuri. Prejudiciul, 50 de milioane lei

Vizate de anchetă sunt două grupări suspectate că ar fi cauzat un prejudiciu de 50.000.000 de lei prin evaziune fiscală şi spălare de bani. Percheziţiile au loc în Bucureşti, Ilfov, Ialomiţa, Suceava, Vrancea, Constanţa şi Harghita.

Printre societăţile vizate este firma Alka, fiind desfăşurate percheziţii la domiciliul patronului, Ady Hirsch, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Până în prezent, procurorii au confiscat 480.000 de lei, 120.000 de euro şi 2.700 de dolari.

45 de persoane urmează a fi conduse la audieri.

Persoane cu situaţie materială precară şi fără pregătire în domeniu erau numite administratori la firmele inactive folosite de cele două grupări vizate de percheziţiile DIICOT Ploieşti. Grupările suspecte ar fi acţionat cu precădere în domeniul construcţiilor civile şi industriale.

Potrivit Poliţiei, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi procurorii DIICOT Ploieşti au destructurat două grupări infracţionale organizate, specializate în infracţiuni de evaziune fiscală, delapidare şi spălarea banilor, care ar fi acţionat cu precădere în domeniul construcţiilor civile şi industriale.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 – 2016, membrii grupării ar fi folosit în activitatea infracţională mai multe firme inactive, iar pentru a îngreuna tragerea la răspundere penală, ar fi numit ca administratori de drept ai societăţilor controlate persoane cu situaţie materială precară şi fără pregătire în domeniu, în schimbul unor sume modice de bani.

”Prin intermediul agenţilor economici controlaţi, cei în cauză ar fi emis numeroase facturi fiscale fictive, pe numele unor firme interesate din ţară.Contravaloarea acestora era ulterior achitată în întregime sau în parte, iar sumele obţinute ar fi fost redirecţionate către societăţile cu comportament inadecvat, retrase în numerar şi restituite plătitorilor, după reţinerea unui comision anterior negociat. În fapt, lucrările de construcţii sau serviciile de publicitate înscrise în facturile fiscale fictive nu ar fi fost efectuate, sau ar fi fost efectuate în regie proprie ori la negru, de către beneficiarii facturilor. Prejudiciul total cauzat prin intermediul circuitului artificial conceput pentru a crea aparenţa deducerii legale de TVA şi diminuarea masei impozabile a fost estimat la 20.238.000 de lei, iar valoarea sumei care ar fi făcut obiectul infracţiunii de spălarea banilor depăseşte 29.000.000 de lei”, arată Poliţia.

În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 480.000 de lei, 120.000 de euro şi 2.700 de dolari, asupra cărora se vor institui măsuri asigurătorii, în vederea recuperării prejudiciului.

Au fost puse în executare 45 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul DIICOT pentru audieri.

La acţiune au participat şi poliţişti de combatere a criminalităţii organizate Bucureşti, Suceava, Constanţa, Harghita, Vrancea, precum şi jandarmi.

DIICOT Ploieşti a făcut, miercuri, 23 de percheziţii într-un dosar în care este vizată şi societatea producătoare de dulciuri Alka, infracţiunile vizate fiind de evaziune fiscală şi spălare de bani. Percheziţii au fost şi la domiciliul patronului firmei, omul de afaceri Ady Hirsch, potrivit unor surse judiciare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici