Percheziţii DNA la Prefectura Vrancea, într-un dosar vizând retrocedări ilegale

Procurori ai DNA Galaţi fac percheziţii, miercuri, la Prefectura Vrancea, într-un dosar privind retrocedări ilegale făcute începând din 2006, în acest caz fiind duse la audieri, până în prezent, trei persoane, între care secretarul Primăriei Focşani şi şeful Agenţiei Domeniilor Statului Vrancea.

247 afișări
Imaginea articolului Percheziţii DNA la Prefectura Vrancea, într-un dosar vizând retrocedări ilegale

Percheziţii DNA la Prefectura Vrancea, într-un dosar vizând retrocedări ilegale

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, descinderile la Prefectura Vrancea sunt făcute de procurori din cadrul DNA Galaţi, iar din primele informaţii ar fi vizate dosare privind mai multe retrocedări ilegale, făcute începând cu anul 2006, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma percheziţiilor, până în prezent trei persoane au fost ridicate şi duse la audieri: Eduard Corhană, secretarul Primăriei Focşani, Dan Bunghez, şeful Agenţiei Domeniilor Statului Vrancea, şi inginerul Marin Gheorghe, care făcea parte din colectivul de lucru de pe lângă Comisia Judeţeană de Fond Funciar, spun sursele citate.

Subprefectul de Vrancea Cristi Misăilă a confirmat că la instituţie au loc descinderi ale procurorilor DNA.

Misăilă a declarat că la Prefectură se află mai mulţi procurori care verifică dosare privind retrocedări făcute în Vrancea în anul 2006 şi că nu este exclus ca anchetatorii să ia la verificat şi alte dosare având acelaşi subiect.

Primarul din Focşani, Decebal Bacinschi, a confirmat ca secretarul Primăriei, Eduard Corhană, va fi dus la audieri la DNA Galaţi, însă nu a putut preciza ce i se impută subordonatului său.

"Domnul secretar Eduard Corhană a venit să-şi ia din birou telefonul mobil şi buletinul şi mi-a spus că este invitat de domnii procurori la DNA Galaţi pentru nişte lămuriri. Nu ştiu exact despre ce este vorba, în 2006 el nu lucra la Primăria Focşani, lucra la ITRSV", a spus Decebal Bacinschi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici