Percheziţii în Bucureşti şi alte 20 de judeţe, la vânzători de maşini folosite. Prejudiciul depăşeşte 35 de milioane de lei

  • Poliţiştii fac 175 de percheziţii în Bucureşti şi 20 de judeţe o grupare specializată în infracţiuni de evaziune fiscală.
  • Gruparea a cumpărat maşini second hand şi le-a vândut în România fără să înregistreze veniturile.
  • Prejudiciul depăşeşte 35 milioane de lei.
3949 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Bucureşti şi alte 20 de judeţe, la vânzători de maşini folosite. Prejudiciul depăşeşte 35 de milioane de lei

Sursa: Profimedia Images

Poliţiştii fac cele 175 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Argeş, Bihor, Buzău, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.

Percheziţiile se fac în 5 dosare penale şi vizează o grupare infracţională specializată în infracţiuni de evaziune fiscală, care ar controla direct sau prin interpuşi mai multe societăţi comerciale cu activităţi în domeniul comerţului intracomunitar cu autovehicule second-hand.

Prin intermediul acestor societăţi comerciale ar fi achiziţionate astfel de autovehicule de la parteneri din spaţiul Uniunii Europene, cu preponderenţă din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franţa şi Spania, care ar fi fost vândute în România, fără a înregistra veniturile în evidenţele contabile şi fără a declara operaţiunile, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.

Prin activitatea infracţională derulată de membrii acestei grupări infracţionale, în perioada 2018-2019, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 35.000.000 de lei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici