Percheziţii în şapte localităţi din judeţul Bacău, fiind vizate persoane care furau din locuinţe

Un număr de 15 descinderi au avut loc, miercuri, în şapte localităţi din judeţul Bacău, în urma cărora 18 persoane au fost ridicate şi duse la audieri, pe numele acestora fiind întocmite dosare penale pentru furt calificat.

103 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în şapte localităţi din judeţul Bacău, fiind vizate persoane care furau din locuinţe

Percheziţii în şapte localităţi din judeţul Bacău, fiind vizate persoane care furau din locuinţe (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax foto)

Percheziţiile au avut loc în localităţile Hemeiuş, Mărgineni, Măgura, Luizi Călugara, Cleja, Plopana şi Târgu Ocna.

În urma percheziţiilor făcute de poliţiştii băcăuani, 18 persoane au fost duse la audieri, iar pe numele acestora au fost întocmite dosare penale pentru furt calificat.

Cei 18 băcăuani, cu vârste cuprinse între 16 şi 44 de ani, sunt suspecţi de comiterea a 13 furturi din locuinţe sau din incinta unor societăţi comerciale.

Două din cele 18 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

"În urma celor 15 descinderi, au fost recuperate mai multe bunuri şi predate părţilor vătămate. În ceea ce priveşte persoanele pentru care s-a mers cu propunerea de arestare preventivă, acestea se sustrăgeau urmăririi penale, suspecţii fiind identificaţi în municipiul Târgu Secuiesc, cu ajutorul poliţiştilor din Covasna. Este vorba despre doi tineri, de 22 şi 25 de ani, care au sustras, împreună cu încă o persoană, băuturi alcoolice dintr-un magazin în care au intrat prin efracţie. Totodată, ei au sustras în aceeaşi noapte şi şapte butelii aragaz, în valoare de 1.600 lei, din incinta altei societăţi", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bacău, Narcisa Butnaru.

Cea mai importantă spargere a persoanelor care au fost vizate de poliţiştii băcăuani a fost dată de doi bărbaţi din Cleja care, dintr-o singură locuinţă, au furat bunuri şi bijuterii în valoare de 40.000 de lei. Ulterior, bunurile au fost vândute de o altă persoană în localităţile Adjud şi Focşani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici