Percheziţii într-un dosar de înşelăciune. Indemnizaţii obţinute ilegal în timpul pandemiei

Poliţiştii din cadrul IPJ Dâmboviţa fac joi dimineaţa 12 percheziţii domiciliare într-un dosar de înşelăciune. Ar fi fost obţinute indemnizaţii de peste 560.000 de lei cu acte false care atestau că activitatea artistică a unor persoane a fost afectată în perioada pandemiei.

377 afișări
Imaginea articolului Percheziţii într-un dosar de înşelăciune. Indemnizaţii obţinute ilegal în timpul pandemiei

Percheziţii într-un dosar de înşelăciune. Indemnizaţii obţinute ilegal în timpul pandemiei

Potrivit IPJ Dâmboviţa, au loc 5 percheziţii în judeţul Dâmboviţa, 3 în judeţul Argeş şi câte una în judeţele Prahova, Constanţa, Bacău şi municipiul Bucureşti. Vor fi puse în executare 15 mandate de aducere, urmând ca persoanele depistate să fie duse la audieri.

Din investigaţiile făcute a reieşit că, în perioada noiembrie 2020 - iunie 2021, cu ajutorul a patru administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi fost întocmite în fals contracte de prestări servicii.

Prin intermediul acestor documente, s-ar fi atestat în fals că, în contextul pandemiei de COVID-19, ar fi fost afectată activitatea artistică, iar, astfel, ar fi fost obţinute indemnizaţii de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Dâmboviţa.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 560.000 de lei.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals în declaraţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici