Percheziţii la Consiliul Judeţean Iaşi: Procurorii DNA au ridicat acte legate de lucările făcute la un drum judeţean

Procurorii DNA care au făcut, marţi dimineaţă, percheziţii la sediile Consiliului Judeţean Iaşi şi Direcţiei de Drumurilor Judeţene, au ridicat acte legate de lucările de întreţinere a drumului judeţean Iaşi-Voineşti-Tibăneşti, dar şi documente referitoare la un audit.

1492 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la Consiliul Judeţean Iaşi: Procurorii DNA au ridicat acte legate de lucările făcute la un drum judeţean

Percheziţii ale procurorilor DNA la Consiliul Judeţean Iaşi

Potrivit unui comunicat transmis de Consiliul Judeţean Iaşi, procurorii DNA care s-au prezentat la sediul Consiliului Judeţean Iaşi şi Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi au ridicat documente cu privire la contracte de execuţie a lucrărilor de întreţinere a drumului judetean 248 A, care leagă Iaşi - Voineşti-Tibăneşti, încheiate cu firma SC CON TED COMPANY, contracte de servicii şi întreţinere curenta a drumurilor pe timp de iarnă.

Totodată, au mai fost vizate şi documentele cu privire la acţiunile de audit public intern dispuse de preşedintele Consiliului Judeţean, referitoare la lucrările de întreţinere la drumul judeţean 248A, precum şi la actiunea de audit a CJ pentru “Lucrări de întreţinere pe timp de vară a tronsonului de drum DJ 282 limita Iaşi-Movileni-Gropnita”.

Preşedintele Consiliului Judeţeam Iaşi a sesizat, în septembrie 2016, deficienţe în modul de realizare a lucrărilor pe drumul 248 A şi a dispus un audit public intern cu privire la modul în care a fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor. ”Urmare a acestei activităţi, Serviciul Audit Public Intern şi conducerea CJ au sesizat instituţiile în drept”, arată CJ Iaşi.

Procurorii DNA au făcut, marţi dimineaţă, percheziţii la sediile Consiliului Judeţean Iaşi şi Direcţiei de Drumurilor Judeţene.

DNA arăta, într-un comunicat, că procurorii fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2016-2017. Percheziţii domiciliare au avut loc în 15 locaţii din judeţele Iaşi şi Suceava, două sedii fiind ale Consiliului Judeţean Iaşi şi Direcţiei de Drumurilor Judeţene.

”În cursul zilei de 16 mai 2017, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 15 locaţii, situate în judeţele Iaşi şi Suceava, din care două sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale”, arată DNA.

"Este vorba se suspiciuni privind contractul încheiat între DJADP şi SC Con Ted Company cu privire la lucrări de întreţinere a DJ 248, precum şi la lucrările de deszăpezire pentru iarna 2016-2017 şi licitaţiile organizate cu privire la atribuirea contractului de deszăpezire şi subcontractări, precum şi corespondenţa dintre DJADP şi această firmă. În luna octombrie preşedintele CJ a dispus efectuarea unui audit privind contractele încheiate cu această firmă, întrucât în urma unor deplasări în teritoriu a observat deficienţe în derularea contractului, motiv pentru care a făcut o sesizare la autorităţile competente. Ca urmare a acestor sesizări se desfăşoară aceste percheziţii", a declarat Eliza Chirica, reprezentant al Biroului de Presă CJ Iaşi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici