TIR încărcat cu butelii de oxigen goale, implicat în accident pe DN 17, traficul fiind blocat - FOTO

Un TIR încărcat cu butelii de oxigen goale a rupt un stâlp de electricitate, o conductă de gaz şi s-a oprit într-o casă, pe DN 17, în Bistriţa-Năsăud, pompierii intervenind pentru înlăturarea pericolului de explozie şi evacuând localnicii din trei imobile apropiate de locul accidentului.

701 afișări
Imaginea articolului TIR încărcat cu butelii de oxigen goale, implicat în accident pe DN 17, traficul fiind blocat - FOTO

TIR încărcat cu butelii de oxigen goale, implicat în accident pe DN 17, traficul fiind blocat - FOTO

Un TIR încărcat cu butelii de oxigen goale, condus de un bărbat de 41 de ani Cluj-Napoca, a ajuns în peretele unei case după ce a lovit un parapet, a rupt un stâlp de curent, a distrus o ţeavă de gaz şi gardul casei, după ce şoferul a pierdut controlul asupra volanului într-o curbă deosebit de periculoasă.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa spun că pompierii au creat un perimetru de siguranţă de 50 de metri, existând scurgeri de combustibil şi au solicitat intervenţia furnizorilor de utilităţi care au oprit alimentarea cu gaz şi energie electrică, înainte de a interveni pentru înlăturarea pericolului de explozie.

“Pentru siguranţă, pompierii au evacuat preventiv localnicii din trei imobile, cea afectată de accident şi celelalte două de lângă aceasta. La locul accidentului a intervenit un echipaj de descarcerare, un echipaj de stingere, modulul SMURD şi grupa operativă care au asigurat cu un perimetru de aproximativ 50 de metri de siguranţă, fiind evacuate preventiv persoanele aflate în cele trei locuinţe. La faţa locului au fost scurgeri de combustibil care a fost eliminate rapid, întreaga zona fiind izolată. Circulaţia fost blocată pe toată durata intervenţiei, urmând ca buteliile aflate în TIR-ul implicat în accident să fie mutate, într-un alt autotren al firmei care se ocupă de transportul acestora”, a declarat, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, plt. Maj. Marius Rus.

Poliţiştii au stabilit că accidentul s-a petrecut într-o curbă deosebit de periculoasă în care şoferul de 41 de ani în Cluj-Napoca a pierdut controlul autotrenului. Şoferul susţine că a încercat să evite un impact frontal cu o maşină care i-a apărut în faţă, maşină care efectua o depşire neregulamentară.

„Un bărbat de 41 de ani din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un TIR încărcat cu butelii, pe DN 17, în localitatea Şieu Măgheruş, a pierdut controlul volanului într-o curbă deosebit de periculoasă, a ieşit în afara carosabilului, lovind un parapet, un stâlp de electricitate, distrugând o ţeavă de gaz şi gardul unei case şi s-a oprit în peretele acesteia. În urma accidentului nu au fost înregistrate victime. Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a petrecut accidentul”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud, ag. princ. Diana Pintea.

La faţa locului au ajuns şi reprezentanţii companiilor de gaz şi electricitate care au oprit alimentarea cu utilităţi în zonă, dar şi angajaţii Gărzii de Mediu care au monitorizat scurgeri de combustibil.

La ora transmiterii acestei ştiri pericolul de explozie a fost înlăturat, în zonă circulându-se alternativ pe o singură bandă, până la transportarea într-un alt TIR a buteliilor de oxigen.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici