Pericol de avalanşă în Argeş. Toate traseele montane au fost închise

Toate traseele montane din munţii Făgăraş - Iezer, Păpuşa şi Piatra Craiului- sunt închise. Riscul de avalanşă este de grad 4 din 5, au anunţat miercuri salvamontiştii din Argeş.

212 afișări
Imaginea articolului Pericol de avalanşă în Argeş. Toate traseele montane au fost închise

Pericol de avalanşă în Argeş. Toate traseele montane au fost închise

Potrivit Salvamont Argeş, în ultimele zile au fost ninsori moderate în zona montană a judeţului, care au determinat creşterea stratului de zăpadă cu aproximativ 50 de centimetri.

Astfel, grosimea stratului de zăpadă de la Baza Salvamont Argeş de la Cota 2000, de pe Transfăgărăşan, măsoară 150 de centimetri. De asemenea, vântul puternic din zona de creastă a dus la formarea de plăci de vânt, iar în zonele adăpostite şi pe văi se găsesc depozite însemnate de zăpadă.

Acestea nu au coeziune şi, în aceste condiţii, la supraîncărcări uşoare se pot declanşa avalanşe.

Salvamont Argeş recomandă turiştilor să nu meargă singuri în drumeţie, să evite practicarea sporturilor de iarnă în afara zonelor amenajate, să se echipeze cu îmbrăcăminte adecvată sezonului rece, să aibă echipament propriu pentru salvarea din avalanşă, sondă, dispozitiv de verificat în avalanşă şi lopată de zăpadă.

„Este foarte important să obţină toate informaţiile necesare despre starea traseelor, a zăpezii şi despre evoluţia vremii de la echipele salvamont, apelând Dispeceratul Naţional Salvamont la numărul de telefon corespunzător sintagmei 0SALVAMONT", a declarat Cristian Toma, şef Serviciu Salvamont Argeş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici