Persoanele nevaccinate care încalcă ordinul de a sta acasă pot fi arestate. Ţara care a impus regula

  • Preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, a ordonat arestarea persoanelor nevaccinate care încalcă ordinele de a sta acasă, menite să limiteze infecţiile "galopante" cu coronavirusul determinate de varianta Omicron.
  • Guvernul a înăsprit restricţiile în Manila şi în mai multe provincii şi oraşe în această săptămână.
25930 afișări
Imaginea articolului Persoanele nevaccinate care încalcă ordinul de a sta acasă pot fi arestate. Ţara care a impus regula

Persoanele nevaccinate care încalcă ordinul de a sta acasă pot fi arestate. Ţara care a impus regula

Persoanelor nevaccinate din cele 13 milioane de locuitori ai capitalei li s-a ordonat să stea acasă, după ce numărul infecţiilor s-a triplat în ultimele două zile.

Oficialii din domeniul sănătăţii au declarat că se preconizează că infecţiile vor creşte şi mai mult în zilele următoare şi vor atinge un vârf până la sfârşitul lunii.

„Pentru că este o urgenţă naţională, poziţia mea este că putem reţine" persoanele care nu şi-au făcut vaccinurile, a declarat Duterte într-un mesaj preînregistrat joi. „Dau acum ordine [şefilor de sate] să caute acele persoane care nu sunt vaccinate şi să le solicite sau să le ordone, dacă se poate, să stea acasă”. „Iar dacă refuză şi ies din casă şi se plimbă în comunitate sau poate peste tot, pot fi reţinute. Dacă refuză, atunci [oficialul] este împuternicit să aresteze persoanele recalcitrante", a adăugat el.
 
Vaccinarea împotriva coronavirusului este voluntară în această naţiune de peste 100 de milioane de locuitori, iar mai puţin de jumătate din populaţie şi-a făcut până acum vaccinul.
 
Duterte s-a declarat "îngrozit" de numărul mare de filipinezi care nu au fost încă vaccinaţi. „Dacă nu vă faceţi vaccinul, îi puneţi pe toţi în pericol", a spus el.
 
Conform restricţiilor mai stricte, în vigoare până la jumătatea lunii ianuarie, rezidenţii nevaccinaţi trebuie să rămână acasă, cu excepţia cazului în care cumpără produse de bază sau fac exerciţii fizice. Restaurantele, parcurile, bisericile şi saloanele de înfrumuseţare vor funcţiona la capacitate redusă, în timp ce cursurile în persoană şi sporturile de contact sunt suspendate.
 
Numărul de infectări a crescut la peste 17.000 joi, de peste trei ori mai mult decât marţi, potrivit datelor departamentului de sănătate. Boala a infectat 2,9 milioane de persoane în ţară, dintre care aproape 52.000 au murit.
 
Experţii în sănătate spun că noile cazuri sunt determinate de varianta Omicron, foarte transmisibilă.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici