Personalul didactic de predare, conducere, îndrumare, control va putea ieşi la pensie cu 3 ani mai repede

Personalul didactic de predare, conducere, îndrumare şi control va putea ieşi la pensie, la cerere, în anumite condiţii, cu 3 ani înainte de limitele de vârstă prevăzute de lege, a anunţat Guvernul, care a aprobat, joi, o ordonanţă de urgenţă în acest sens.

3703 afișări
Imaginea articolului Personalul didactic de predare, conducere, îndrumare, control va putea ieşi la pensie cu 3 ani mai repede

Personalul didactic de predare, conducere, îndrumare, control va putea ieşi la pensie cu 3 ani mai repede (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Ordonanţa modifică, potrivit Guvernului, şi durata învăţământului profesional şi reglementează probleme privind organizarea învăţământului postliceal, constituirea şi conducerea consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ, modalitatea de organizare şi desfăşurare a concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante în învăţământul preuniversitar de stat, dar şi de norma didactică a personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar.

La începutul şedinţei de joi, premierul Victor Ponta a anunţat că regimul sistemului de educaţie va fi modificat astfel încât lucrurile nedrepte comise împotriva profesorilor să fie corectate.

Agenţia MEDIAFAX a anunţat, săptămâna trecută, citând surse oficiale, că Guvernul va reduce norma de ore pentru profesorii cu grad didactic I şi vechime în muncă de peste 25 de ani, ceea ce va majora veniturile acestora din ore suplimentare, şi intenţionează să reducă şi vârsta de pensionare tot pentru profesorii cu grad I.

Sursele au precizat că, dacă vor fi aprobate, măsurile vor fi aplicate din semestrul al doilea al acestui an, fără însă să aibă acordul experţilor Fondului Monetar Internaţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici