Personalul implicat în greva ilegală refuză să reia activitatea. STB: Este posibil ca greva să continue

Personalul implicat în greva ilegală care a paralizat Capitala refuză să-şi reia activitatea şi există posibilitatea ca această grevă să continue şi vineri, a anunţat joi seara Societatea de Transport Bucureşti (STB) SA.

1934 afișări
Imaginea articolului Personalul implicat în greva ilegală refuză să reia activitatea. STB: Este posibil ca greva să continue

Personalul implicat în greva ilegală refuză să reia activitatea. STB: Este posibil ca greva să continue

Potrivit unui comunicat al STB, ca urmare a hotărârii Tribunalului Bucureşti prin care instanţa de judecată dispune suspendarea grevei şi reluarea de îndată a activităţii, angajaţii societăţii au obligaţia de a respecta decizia şi de a ieşi în traseu conform itinerariului şi foii de parcurs.

Din verificările efectuate, s-a constatat că personalul implicat în această grevă ilegală care a paralizat astăzi Capitala, refuză să-şi reia activitatea. Există posibilitatea ca această grevă să continue şi mâine, liderii sindicali punând presiune pe salariaţii STB SA pentru a nu-şi îndeplini sarcinile de lucru”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, ignorarea cu bună ştiinţa a unei decizii judecătoreşti poate atrage răspundere penală pentru personalul implicat în această acţiune.

STB SA face apel la simţul de responsabilitate al angajaţilor şi le solicită în mod public să reia imediat activitatea.

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti au intrat joi dimineaţă în grevă spontană, după acţiunea de protest de miercuri. Directorul societăţii Adrian Criţ vorbeşte de interesele personale ale unui lider de sindicat, dar şi de faptul că solicitarea angajaţilor de majorare cu 200 de lei a salariilor nu poate fi îndeplinită, după majorarea cu 10% de anul trecut, pentru că ar duce la insolvenţa companiei. STB are 10.600 de angajaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici