Perspectiva asiguratorilor asupra schimbărilor climatice. ASF: Au efecte asupra bunurilor, dar şi asupra oamenilor

Schimbările climatice au efecte atât asupra bunurilor cât şi asupra oamenilor, iar asigurătorii se confruntă, în prezent, cu provocarea diversificării produselor pentru a se asigura că sunt acceptaţi de mediul căruia se adresează, a declarat, marţi, Cristian Roşu, ASF.

164 afișări
Imaginea articolului Perspectiva asiguratorilor asupra schimbărilor climatice. ASF: Au efecte asupra bunurilor, dar şi asupra oamenilor

Perspectiva asiguratorilor asupra schimbărilor climatice. ASF: Au efecte asupra bunurilor, dar şi asupra oamenilor

“Vedem schimbările climatice, iar urmările lor au un impact cel puţin pe temern scurt. Din punctul de vedere al asigurătorilor, ne gândim cu ce contribuim în acest context amplu, astfel încât impactul în economie să fie sustenabil, iar efectul produs de schimbările climatice să fie unul redus? Asigurarea este o cumpărare a posibilităţii de a-ţi acoperi o pagubă care s-a produs în urma unui risc. Schimbările climatice au efecte atât asupra bunurilor, cît şi asupra oamenilor. Riscurile noastre avute în vedere sunt riscuri generale, rezolvate prin asigurarea generală, dar şi riscurile asupra oamenilor, rezolvate prin asigurarea de viaţă sau asigurarea de sănătate, cea din urmă fiind cea mai importantă. Asiguratorii întâmpină un challenge în diversificarea produselor pentru a se asigura că for reuşi să fie acceptaţi de mediul căruia se adresează”, a explicat vicepreşedintele Sectorului Asigurări - Reasigurări din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară, la un eveniment de profil.

Oficialul ASF a menţionat că asigurătorii se ocupă şi de asigurările agricole, care acoperă atât zona de cultură a plantelor, cât şi de zootehnie, ambele categorii putând fi afectate de schimbările climatice.

“Ne ocupăm şi de asigurările agricole care acoperă atât partea de cultură cât şi cea de zootehnie. Cu ajutorul ministerului Agriculturii, am obţinut subvenţii asupra primelor de asigurare pentru care fermierii ne plătesc, în vederea asigurării culturilor. A acoperi o rată de 10 mii sau 20 mii de euro în 10 sau 20 de euro pe an, nu e o sumă importantă, cum sunt cele în cazul în care dezastrele se întâmplă”, a mai spus Roşu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici