Peste 1.300 de posturi din structurile coordonate de premier se desfiinţează

Peste 1.300 de posturi din structurile guvernamentale aflate în coordonarea premierului Emil Boc vor fi desfiinţate, cele mai multe dintre acestea, 920, fiind de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară.

29 afișări
Imaginea articolului Peste 1.300 de posturi din structurile coordonate de premier se desfiinţează

Peste 1.300 de posturi din structurile coordonate de premier se desfiinţează (Imagine: Mediafax Foto)

Consilierul de stat Cătălin Baba a anunţat, miercuri, că, din cele 1.317 posturi care vor fi desfiinţate, circa 1.000 sunt ocupate în prezent. El a precizat că şi posturile care sunt vacante sunt bugetate.

Baba a declarat că din cele 21 de structuri coordonate de premier vor fi desfiinţate cinci.

Economiile la buget în urma reducerilor realizate sunt estimate la circa 6 milioane de lei pe an. Baba a susţinut că economiile vor fi practic mai mari, luând în considerare că desfiinţarea unor instituţii va duce şi la reducerea cheltuielilor materiale.

Agenţia Română pentru Investiţii Străine şi Agenţia de Compensare pentru Achiziţii de Tehnică Specială vor fi desfiinţate, urmând să se reducă de la fiecare câte zece posturi.

Atribuţiile acestora vor fi preluate de Ministerul IMM-urilor, respectiv Ministerul Economiei.

Agenţia pentru Strategii Guvernamentale se desfiinţează şi va deveni o direcţie în cadrul Secretariatului General al Guvernului, urmând să se facă o reducere de nouă posturi.

Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor se transferă la Ministerul Apărării Naţionale, unde se va forma o direcţie. De asemenea, se reduc 12 posturi.

Institutul de cercetare a crimelor comunismului va fuziona cu Institutul naţional pentru memoria exilului românesc într-o instituţie nouă, Institutul pentru investigarea crimelor comunismului şi pentru memoria exilului românesc, urmând să se reducă patru posturi.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor va face o reducere de 920 de posturi. Baba a precizat că autoritatea a mai făcut reduceri de personal, la 1 august având 6.816 posturi, faţă de 7.258 la 1 decembrie 2008.

Oficiul Naţional de Prevenire a Spălării Banilor îşi păstrează numărul de posturi, în prezent 104 fiind ocupate şi 26 vacante, a spus Baba.

De la Autoritatea Naţională pentru Valorificarea Activelor Statului, se vor reduce 88 de posturi, dintre care 68 ocupate şi 20 vacante.

La Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale se vor reduce opt posturi.

Inspectoratul de Stat în Construcţii va face o reducere de 50 de posturi.

De la Agenţia Naţională Antidoping, o instituţie obligatorie, cerută de UE, se vor reduce 17 posturi, care sunt vacante.

Agenţia Naţională pentru Romi va rămâne în continuare în structura Guvernului, urmând să se reducă opt posturi.

De la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei se reduc 97 de posturi, 40 ocupate şi 57 vacante.

Autoritatea Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, de asemenea o instituţie cerută de UE, va reduce 34 de posturi.

Comisia Naţională de Prognoză rămâne structură independentă şi îşi reduce 15 posturi, dintre care şase sunt vacante.

Institutul Naţional de Statistică nu face nicio reducere de posturi.

Nu se va reduce niciun post de la Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat.

Oficiul Român pentru Adopţii, care este prevăzut de Convenţia de la Geneva la care România este parte, va rămâne în coordonarea prim-ministrului. Şase posturi de la această instituţie vor fi reduse.

Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, care rămâne în coordonarea Guvernului, nu va face reduceri de posturi.

La Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice se reduc 29 de posturi.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor rămâne în coordonarea directă a Guvernului. Nici la această instituţie nu se reduc posturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici