Peste 11.000 de oameni din patru localităţi prahovene, izolaţi din cauza ninsorii şi a viscolului

Peste 11.000 de oameni din patru localităţi din judeţul Prahova sunt izolaţi, duminică, din cauză că drumurile care duc spre cele patru comune sunt blocate în urma ninsorilor abundente şi a viscolului.

99 afișări
Imaginea articolului Peste 11.000 de oameni din patru localităţi prahovene, izolaţi din cauza ninsorii şi a viscolului

Peste 11.000 de oameni din patru localităţi prahovene, izolaţi din cauza ninsorii şi a viscolului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unei informări date publicităţii de Prefectura Prahova, din cauza condiţiilor meteorologice grele, localităţile Boldeşti - Grădiştea, Sălciile, Baba Ana şi Şotrile, în care trăiesc11.000 de persoane, sunt izolate. Localităţile Sălciile şi Boldeşti Grădiştea au rămas izolate încă de sâmbătă.

În judeţul Prahova, în urma avariilor produse pe reţeaua de alimentare a Electrica Muntenia Nord, peste 6.000 de consumatori nu beneficiază, duminică, de alimentare cu energie electrică.

De asemenea, autostrada A 3, drumul naţional 1 B Ploieşti - Buzău, DN 1 D Albeşti – Urziceni (Ialomiţa) sunt în continuare închise, în timp ce pe DN 71 Sinaia – Moroeni şi pe DN 1 A Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia pot circula doar autovehiculele cu masa mai mică de 3,5 tone.

În plus, pe toate drumurile din judeţul Prahova a fost restricţionată circulaţia pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone.

Duminică, în Prahova sunt închise drumurile judetene: DJ100C Mizil – Fulga – Sălciile; DJ102D Mizil – Baba Ana – Grădistea – Sălciile; DJ207 Plaiu Câmpinii – Şotrile; DJ230 Drajna – Ceraşu.

Duminică după-amiază, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că va emite cod roşu pentru judeţul Buzău, nordul judeţului Brăila şi sudul judeţului Vrancea, valabil pentru duminică până la ora 21.00, pentru celelalte zone fenomenele meteo urmând să scadă în intensitate.

Avertizarea cod roşu va fi valabilă de la ora 15.00, din cauza cantităţilor mari de zăpadă şi a vitezei vântului, a anunţat, la Guvern, directorul ANM, Ion Sandu.

Judeţele Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, municipiul Bucureşti, Ilfov şi Prahova vor trece de la codul portocaliu la cel galben începând cu ora 21.00 , iar judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt şi Dolj vor ieşi de sub codul galben tot duminică, la ora 21.00.

Judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău. Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa vor fi în cod portocaliu până luni dimineaţa, la ora 9.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici