Peste 12.000 de pensionari intenţionează acţionarea în judecată a statului

Peste 12.000 de pensionari din întreaga ţară vor acţiona statul în instanţă într-un proces colectiv intentat de Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului actualului Executiv, în cazul în care Guvernul va scădea pensiile.

204 afișări
Imaginea articolului Peste 12.000 de pensionari intenţionează acţionarea în judecată a statului

Peste 12.000 de pensionari intenţionează acţionarea în judecată a statului (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)

"Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) reiterează intenţia de a ataca în instanţă, la Curtea Constituţională şi în baza Legii Contenciosului Administrativ, la Curtea de Apel, orice măsură propusă astăzi de Guvernul condus de Emil Boc care va produce reducerea abuzivă a pensiilor", se arată într-un comunicat remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Astfel, FACIAS anunţă că, în urma acţiunilor demarate ea, peste 12.000 de pensionari din întreaga ţară vor acţiona statul în instanţă într-un proces colectiv intentat de Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului actualului Executiv.

"Indiferent de natura măsurilor ce vor fi anunţate de către membrii actualului Cabinet Emil Boc în cursul zilei de miercuri, FACIAS este pregătită pentru a merge în instanţă în numele celor peste 12.000 de pensionari care ni s-au adresat in cursul ultimei săptămâni, pentru a bloca reducerea abuzivă a pensiilor. Acţiunea noastră în instanţă va fi formulată în ziua imediat următoare publicării Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului", se arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici