Peste 13.000 de brazi tăiaţi ilegal, confiscaţi de Poliţie la controalele făcute înainte de Crăciun

Peste 13.000 de brazi tăiaţi ilegal, aproape 12 tone de cetină şi peste 3.000 de metri cubi de lemn au fost confiscaţi de Poliţie în cele cinci săptămâni ale controalelor făcute înainte de Crăciun, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

252 afișări
Imaginea articolului Peste 13.000 de brazi tăiaţi ilegal, confiscaţi de Poliţie la controalele făcute înainte de Crăciun

Peste 13.000 de brazi tăiaţi ilegal, confiscaţi de Poliţie la controalele făcute înainte de Crăciun (Imagine: Mihai Spiridonica/Mediafax Foto)

Controalele, la care au participat peste 10.000 de poliţişti, au fost făcute, în perioada 15 noiembrie-24 decembrie, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice săvârşite în perioada sărbătorilor de iarnă.

Poliţiştii au organizat filtre şi au făcut controale în zonele împădurite cu răşinoase, în pieţe, târguri, oboare sau alte locuri special amenajate pentru comercializarea pomilor de Crăciun.

În urma acestor acţiuni, au fost constatate 547 de infracţiuni, dintre care 318 prevăzute de Codul Silvic, şi au fost date 2.088 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.705.280 de lei.

Alături de poliţişti, la controale au participat specialişti silvici ai Ministerului Mediului şi Romsilva.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici