Peste 150.000 de şoferi filmaţi în Bulgaria de camerele poliţiei vor rămâne fără permis

Peste 150.000 de şoferi ar putea rămâne fără permis după ce au circulat pe şoselele din Bulgaria. Potrivit Sofia News Agency, poliţia rutieră bulgară a anunţat că va retrage permisele de conducere în toamna acestui an, după ce va procesa imaginile surprinse de cele 15 camere de supraveghere.

36 afișări
Imaginea articolului Peste 150.000 de şoferi filmaţi în Bulgaria de camerele poliţiei vor rămâne fără permis

Peste 150.000 de şoferi filmaţi în Bulgaria de camerele poliţiei vor rămâne fără permis (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Măsura ar putea afecta numeroşi români, având în vedere că cei mai mulţi - câteva sute de mii-, preferă să-şi petreacă vacanţele în Bulgaria, Turcia sau Grecia. Fie petrecând sejururi la bulgari, fie doar tranzitând ţara vecină, de regulă românii se deplasează cu maşina, ceea ce îi poate transforma în ţinte sigure atât pentru agenţii de circulaţie din teren, cât şi pentru cei care îi supraveghează de la distanţă, cu ajutorul camerelor de luat vederi.

Şeful poliţiei rutiere, Aleksei Stratev, a confirmat, deja, că printre cei vizaţi s-ar număra numeroşi străini, care au depăşit limita de viteză pe drumurile Bulgariei. Potrivit poliţiştilor bulgari, aceştia se gândesc ca aceste persoane să fie sancţionate în ţările lor de origine. Din declaraţiile lui Stratev nu rezultă cu exactitate care va fi metoda pe care o vor aplica subordonaţii săi. Aceştia pot sancţiona direct şoferii contravenienţi sau ar putea apela la sprijinul colegilor din statele de origine.

Citeşte mai multe despre sancţiunile pe care le riscă şoferii români în Bulgaria pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici